KJK: Katliamcı zihniyetlere karşı birlik olalım

KJK Koordinasyonu, Halepçe katliamının 28. yıldönümünde tüm kadınlara, Kürt halkına katliamcı zihniyetler karşısında birlik olma çağrısı yaptı. KJK, katliamlara direnen her yerde halkın etrafında birleşmeye çağırdı.

KJK Koordinasyonu, Halepçe katliamının 28. yıldönümünde Halepçe şehitlerinin şahsında tüm Kürdistan şehitlerini anarak, "anılarına bağlığın bir gereği olarak halkımıza bu acıyı yaşatanlardan hesap soracağımızı belirtiyor katliamcı güçleri ve ortaklarını lanetliyoruz" dedi.

KJK açıklamasında, "20. yüzyılın başında uluslararası anlaşmalarla sömürgeciliğe mahkum edilen Kürt halkı yüzyılın tümünü katliam ve baskılar altında yaşamıştır. Kürt halkının hafızasında yaşanan en acımasız olan Halepçe katliamı ile 5 bin savunmasız kadın ve çocuk kimyasal silahla katledilmiştir. Bu faşizmin uygulayıcısı Saddam Hüseyin ve ortakları cezalarını bulmuş olsa da hala Kürdistan’da aynı katliamcı zihniyetler iş başındadır. Rojava Kürdistan’ında DAİŞ çetelerinin, Kuzey Kürdistan’da AKP çetelerinin uygulamaları Saddam Hüseyin ile aynı zihniyetle Kürt halkına katliamı reva görmektedir. Kobanê’de yapılmak istenen Halepçe’de yapılmak istenen ile aynıydı. Ve bugün Cizre, Sur'da yapılan ve son bir kaç gün içinde Gever, Şırnak ve Nusaybin’de yapılmak istenen aynıdır. Halepçe’de 5 bin insan bir günde katledilirken, Kuzey Kürdistan’da bodrumlarda vahşice katledilen insanlar, bedenleri teşhir edilen parçalanan cenazeler ile aslında hergün Halepçe katliamının bir bölümü uygulanmaktadır. AKP çetelerinin şiarı “Kürtlere her gün Katliam” dır. Nasıl ki Saddam Halepçe katliamını yaparken diğer Kürdistan parçalarının dostu olamazdıysa, bugün de katliamcı zihniyeti temsil eden AKP de başka hiçbir parçada Kürtlerin dostu olamayacaktır. Katliamcılık sınır tanımaz bir özgür Kürt düşmanlığı üzerine kurulmuştur.  Biz Kürtlerin Halepçe katliamından çıkarması gereken Kürtleri katliamlara, yalnızlığa ve bölünmüşlüğe mahkum eden siyasi zihniyeteler karşı ortak mücadele gücü oluşturmak, her yerde kendi özsavunmasını sağlamaktır" denildi.

KJK açıklamasında devamla şu ifadelere yer verildi:

"Kürt halkı tarihinde tüm katliamcılardan hesap sorabilecek bir tarihi koşullara ulaşmıştır. Bu kez Kürt katliamları kol kırılır yen içinde kalır denklemini bozacaktır. Nasılki Saddam katlimalarının hesabını ödemişse, aynı biçimde AKP çetelerinde hesap ödeyecektir.

Tüm katliamların en büyük acı çekeni kadınlar olmuştur. Bu nedenle öncelikle kadınlar katliamcılardan hesap soracak, yeni katliamlara geçit vermeyecek mücadele yürütecektir. Tüm Kürdistan parçalarında Kürt kadınlarının ortak mücadele birliği, direniş birliği, savunma birliği katliamcı zihniyetlere dur diyecek temel mücadele silahıdır.

Bu temelde Halepçe katliamının 28. yıldönümünde tekrardan tüm katliamcı güçleri lanetliyor, tüm kadınlara, halkımıza katliamcı zihniyetler karşısında birlik olma çağrısı yapıyor, katliamlara direnen her yerde halkımızın etrafında birleşmeye çağırıyoruz.