KNK: Minbic zaferini kutluyoruz; yeni bir sürece geçildi

KNK, Minbic'in özgürleştirilmesini kutlayarak, zaferin Rojava tarihinde yeni bir aşamaya vesile olacağını belirtti. KNK, tüm Kürtleri kutlamalara ve zafere sahip çıkmaya çağırdı.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, yazılı açıklama yaparak Minbic'in özgürleştirilmesini kutladı.

Açıklamada, Minbic şehrinin uzun ve zorlu bir savaşın ardından kanlı ve karanlık sömürgeci güç olan DAİŞ çetelerinin elinden kurtarıldığına dikkat çekilerek, "Minbic'in özgürleştirilmesi Rojava tarihinde önemli bir yere sahiptir ve yeni bir aşamanın adıdır" denildi.

'YENİ BİR SÜRECE GEÇİLDİ'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Minbic şehri Rakka'dan sonra DAİŞ'in elindeki ikinci büyük şehri sayılıyor ve Suriye savaşında DAİŞ çetelerinin eline geçmişti. Minbic şehri, Şehba bölgesinde yer alan ve coğrafi olarak da stratejik bir yeri bulunmaktadır. DAİŞ bu şehri kendi iç ve dış saldırıları için bir merkez halinde kullanmaktaydı. Bunun için Minbic şehrinin özgürleştirilmesi Rojava kantonlarının birleştirilmesi, federal sistemin daha işlevli kılınması ve öte yandan Rojava Devrimi'nin kazançlarının güvenlik altına alınması anlamına gelmektedir. Minbic şehrinin özgürleştirilmesi ile birlikte diyebiliriz ki, Rojava Devrimi yeni bir sürece geçti."

EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Minbic'in "büyük bir emek, çelik bir irade, büyük bedeller ve şehitlerin kanı ile özgürleştirildiğinin" vurgulandığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Başta Şehit Komutan Feysel Ebû Leyla başta olmak üzere bu hamlede şehit düşen bütün şehitlerimizi minnetle anıyor ve mücadelelerinin önünde saygı ile eğildiğimizi belirtiyoruz. Çünkü şehitlerimiz büyük bir cesaret ve kahramanlıkla verdikleri mücadele ile bizim başımızı dost ve düşmanlarımıza karşı dik tutmuşlardır. Onun için hepimiz şehitlerimize borçluyuz. Bu vesile ile bu hamlede yer alan, yaralanan, büyük emekler veren ve destekleri ile katkı sunan bütün savaşçılara teşekkür ediyor ve kutluyoruz."

KNK, Minbic'in aynı zamanda Rojava Devrimi ve özgürlük isteyen Kürtlerin sayesinde özgürleştiğine işaret ederek, tüm Kürt halkını bu zaferi kutlamaya çağırdı.