Kobanê'deki kutlamalar sonlandı: İnsanlık onurunu koruyalım

Kobanê’deki 1 Kasım Dünya Kobanê Günü kutlamaları sona erdi. Kutlama etkinliğinde yapılan konuşmalarda, Kobanê zaferinin önemine değinildi.

Şehîd Azad Okulu'nda gerçekleşen ve 5 saat süren kutlamanın ardından, Kobanê direnişinde yer alan savaşçılar, siviller, gazeteciler ve sivil toplum kurumları üyelerine hazırlık komitesi tarafından plaketler dağıtıldı.

Plaketler, Kobanê Kantonu Demokratik Özerklik Yönetimi Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Muslim ve Başkan yardımcıları Xalid Berkel ve Bêrîvan Hesen, Savunma Konseyi Başkanı Ismet Şêx Hesen ve YPG komutanlarından Cemîl Mazlûm tarafından verildi.

EŞ BAŞKAN VE KOMUTANLAR KONUŞTU

Kutlamalarda yapılan konuşmalar ise şöyle:

Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Eş Başkanı Enwer Mislim: "YPG-YPJ savaşçıları, büyük bir moral ve coşkuyla Kürt halkının düşmanlarına karşı direndi ve Kobanê’yi özgürleştirdi.

Kobanê YPJ Komutanı Sorxwîn Kobanê: "Kobanê direnişi insanlık onurunu korudu. Arîn Mîrkan, Rêvan ve Egîd ve daha nice şehitlerin kanlarını dökerek bize açtığı yolda özgürlüğe ve zafere ulaşana kadar yürüyeceğiz."

Kobanê YPG Komutanı Cemîl Mazlûm: "Bu tarihi gün sadece Kobanê’nin değil, bütün özgürlük ve barıştan yana olan halkların günüdür. İnsanlık düşmanları Kobanê’nin çetelerin eline düşmesini hesaplıyordu. Ancak YPG-YPJ savaşçıları, DAIŞ çetelerini tarumar etti ve insanlığın umutlarını yeniden yeşertti."

Kobanê Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Arif Balî: "Bu kutlamayı yaptığımız okulun duvarına ‘Biz geliyoruz Kobanê’ diye yazmıştım. Bu şey gerçekleşti ve Kobanê direnişi bütün dünyada yankı buldu. Savaşçılar, Kobanê’de tarih yazdı."

Minbic Sivil Meclisi Eş Başkanı Farûq El-Maşî: "Kobanê’nin özgürleşmesi Kuzey Suriye topraklarının DAIŞ çetelerinden temizlenmesinin önünü açtı."

Kobanê direnişinde yaralanan YPG komutanlarından Sefqan Kobanê de, telefon aracılığıyla etkinlikte bir konuşma yaptı ve şunları söyledi: “Bugün Kobanê halkının zafer günüdür. Bugün direniş ve insanlık onurunu korumanın günüdür. Bugün insanlığın kurtuluşu ve birliğinin günüdür. Bütün dünya halklarının birlik olmasıyla Kobanê direnişi zaferle sonuçlandı.”

Sefqan Kobanê konuşmasının devamın direniş günlerinde yaşadığı anları anlattı ve Kobanê direnişi şehitlerini andı.

Koma Dicle ve Koma Serxwebûn müzik grupları da kutlama etkinliğinde sahne aldı.