‘Köy köy, mahalle mahalle AKP faşizmini anlatacağız’

Partisinin Iğdır Merkez İlçe Kongresi’nde konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, “Köy köy, mahalle mahalle faşizmi anlatacağız” dedi.

 Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Iğdır İlçe Merkezi Örgütü, 2’nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Iğdır Halk Çayevi’nde yapılan kongreye Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardîn Milletvekili Gülser Yıldırım, HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Iğdır Belediye Eşbaşkanları Şaziye Önder ve Murat Yikit, Kongreya Jinen Azad (KJA) ve çok sayıda kişi katıldı. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşunun Ardından maliyet ve faaliyet raporu okundu.

Açılış konuşmasını yapan Iğdır Belediye Eşbaşkanı Murat Yikit, Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlarının serbest bırakılmasını istedi.

Ardından söz alan HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ise, Kürdistan’da tarihsel bir sürecin yaşandığını belirterek, “Kürdistan Özgürlük mücadelesinin Ortadoğu’da güç haline gelmesi sorumluluklarımızın ne kadar tarihsel olduğunu ortaya koyuyor. Biz de bu temelde mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Son olarak konuşan HDP Mardîn Milletvekili Gülser Yıldırım da, AKP hükümeti ve Saray’ın kadın düşmanlığı yaptığını vurgulayarak, "Bizler barışı ve yaşamı istiyoruz. Bu toplumda kim barış istiyorsa o hedef haline geliyor. Kadın mücadelesi ile bizler erkek faşizmine karşı mücadele etmeye devam ediyoruz. Bizleri düşman politikaları ile korkutamazlar. Bizler ölmeye dünden razıyız. Bizler mezara girdiğimizde vazifemizi yerine getirmenin rahatlığı ile ölmek istiyoruz” dedi. ‘

Kürt halkına köleliği imha ve inkarı dayatanlara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: "O kadar onursuzluğu dayatmalarına rağmen bizler felsefemizden vazgeçmedik. Muhalefet olduğumuz için faşistler tarafından baskıya maruz kalıyoruz. 100 yıl önce Kürt halkına köleliği dayatıp onursuzluğu layık görenler Kürtleri kültür ve dilini yok ederek onursuzlaştırmaya çalıştılar. AKP ve Erdoğan Hitler politikaları ile bu halkın iradesini yok etmeyi amaçlıyor. Köy mahalle demeden faşizan politikaları anlatacağız. DAİŞ’in hocası olan AKP bugün de bizlere yönelik DAİŞ politikalarını yürütüyor. Bizlere düşen bu mücadeleyi yükseltmek."

Konuşmaların ardından DBP Merkez İlçe Eşbaşkanlığına Zeynep Özel ve Mahmut Kalkan seçildi.