Kurd PEN gazeteci Ali'nin katledilmesini kınadı

Kürt Uluslararası Yazarlar Birliği (Kurd Pen) merkezi, RojNews haber ajansı muhabiri Vedat Hisên Ali’nin Duhok’ta katledilmesini yaptığı açıklamayla kınadı.

Güney Kürdistan’daki yetkililere Ali’nin faillerinin bir an önce bulunarak yargı önüne çıkarılması çağrısında bulunan Kurd PEN,  açıklamasında şunlar belirtildi: “Cumartesi günü RojNews haber ajansının muhabirinin cenazesi Sêmêlê yolu üzerinde bulundu. Güney Kürdistan'da krizin yaşandığı bir dönemde basın üzerindeki baskılar da giderek artmaktadır. İşte maalesef böyle bir dönemde RojNews muhabiri Vedat Hisên Ali Duhok’ta katledildi. Hisên kaçırılana kadar hiç kimseyle bir sorunu yoktu. Ancak kaygı verici olan, katledilmesinden birkaç gün önce Duhok asayişi tarafından birkaç kez çağırılıp soruşturmaya alınmış olmasıdır” denildi.

Kurd PEN açıklamasının sonunda yetkililere faillerin ortaya çıkarılması çağrısı yapılarak, şöyle denildi: “Kurd PEN olarak güney Kürdistan yönetimini olay üzerinde ciddiyetle gitmesini ve faillerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Yine aynı şekilde özellikle Duhok asayişi olayın üzerine gitmeli ve failleri bularak mahkeme önüne çıkarmalıdır.