GÖRÜNTÜLÜ

Kürdistanlılar İsviçre’de PYD gecesinde buluştu

İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar, PYD’nin 13. kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen şölende bir araya geldi. PYD Avrupa Temsilcisi Zuhat Kobanê, Suriye halklarının geleceği için federal sistemin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

İsviçre’de PYD’nin 13. kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla şölen düzenlendi. İsviçre’nin Solothurn kantonuna bağlı Gerlafingen düğün salonunda düzenlenen şölene yüzlerce Kürdistanlı’nın yanı sıra konuşmacı olarak PYD Avrupa Temsilcisi Zuhat Kobanê, Goran veYNK adına temsilciler katıldı.

Rojava Devrimi’ne vurgu yapan pankartların yanı sıra YPG, YPJ, PYD bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Rojava Devrimi’nde hayatlarını kaybeden savaşçıların posterleri ile donatılan salonda gece boyunca “Biji Berxwedana Rojava”, “Biji Serok Apo”, sloganları atıldı.

‘ROJAVA DEVRİMİ DİRENİŞ DEVRİMİDİR’

Devrim mücadelesinde hayatlarını kaybedenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan gecede söz alan PYD Avrupa Temsilcisi Zuhat Kobanê, PYD’nin 13 yıllık mücadele tarihine değindi. Büyük bedeller verilerek Rojava Devrimi’nin gerçekleştiğini söyleyen Kobanê, “Rojava, devrimin temellerini, Amed zindanında Mazlumların, Hayrilerin, Kemallerin ve Rojava’da Bave Cudilerin direnişi ile attı. Yani Rojava Devrimi direnenlerin ardında bıraktıkları tarihle korkunun duvarlarını yıktı” dedi.

‘FEDERAL SİSTEM KAÇINILMAZDIR’

Bölgede en büyük gücün Kürtler olduğunun altını çizen Kobanê, Suriye’de federal bir sistemin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Kürtlerin bölgede diğer halklarla beraber kendi geleceklerini federal sistem öncülüğünde inşa ettiğine dikkat çeken Kobanê, bölge güçlerinin Federal sistem önerilerini kabul etmek zorunda olduklarını söyledi.

Kobanê’nin ardından YNK, Goran ve DEM-KURD adına yapılan konuşmalarda Rojava Devrimi’ne dikkat çekilerek, Kürtlerin ulusal birlikteliğinin sağlanmasına vurgu yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Kürdistanlılar, gecede sahne alan sanatçılar Hozan Şemdin, Narin Xan, Bangin Efrini, Bengi Agiri, Kava Urmiye, Peyvan Arjin’in seslendirdiği ezgiler eşliğinde gece geç saatlere kadar halaylar çekti.


 

...