GÖRÜNTÜLÜ

'Kürt halkını inkar ve imha politikalarıyla yenemezsiniz'

HPG'li Alişer Fırat (Ahmet Can) için kurulan taziyeevinde konuşan Suruç Belediyesi Eş Başkanı Akbaş, Kürt halkının AKP/Saray rejimine yenilmeyeceğini vurguladı.

Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Kantarma köyünde, HPG'li Alişer Fırat (Ahmet Can) için kurulan taziye kitlesel olarak ziyaret edildi. Urfa ve ilçelerinden gelen HDP ve DBP yöneticileri ile Urfa MEYA-DER, Barış Anneleri, belediye eş başkanları, belediye meclis üyeleri ve yüzlerce kişi taziyeye katıldı.
Taziye evine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve HPG'li Can'ın posterleri asılırken, kitle köy girişinde toplandı, kadınların zılgıt ve "Şehîd namirin", "Bijî berxwadana HPG" sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

AKTAŞ: HALKLAR KAZANACAK

Okunan duaların ardından taziyeevinde konuşan Suruç Belediyesi Eş Başkanı Halil Akbaş, Öcalan'ın halkların kardeşliği için ortaya koyduğu proje ve başlattığı sürecin AKP/Saray rejiminin çözüm karşıtı politikalarına kurban edildiğini söyledi. Gelinen süreçte hiç kimsenin akan kanın durması adına sorumluluk almaktan kaçmaması gerektiğinin altını çizen Aksoy, halkların ancak inkar ve imha karşıtı vereceği demokrasi ve özgürlük mücadelesi ile kazanacağını kaydetti.
Kürt halkı başta olmak üzere ezilen ve sömürülen halkların el ele vererek zulüm politikalarını boşa çıkarabileceğini dile getiren Akbaş, şunları söyledi: "Bir yüz yıl daha sömürge ve baskı altında geçirmememiz için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Kürt halkı direngen ve mücadeleci bir halktır. Zulüm ve baskıya boyun eğmeyen bir halktır. On yıllardır Kürt halkının inkar ve imhasını esas alan tüm yönelim ve saldırılar Kürt halkının mücadelesine çarpmıştır. Biz inanıyoruz ki, Kürt halkı asla ve asla onurlu mücadelesinden geri adım atmayacak ve yenilmeyecektir."
 

...