GÖRÜNTÜLÜ

'Kürtler Halepçe gibi katliamlarla karşı karşıya; birlik olalım'

Güney Kürdistanlı aydınlar, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde ANF'ye değerlendirmelerde bulundu...

Güney Kürdistanlı aydınlar Kürt halkının Halepçe gibi yeni katliamlar ile karşı karşıya olduğu uyarısını yaparak, “Erdoğan ve Türk devletinin Saddam Hüseyin ve Baas rejiminden bir farkı yoktur” dedi. Aydınlar, "Güney hükümetinin katliamlara karşı harekete geçmesi gerekiyor. Halepçe’de insanlarımızı katleden zihniyet bugün Kürdistan’ın diğer parçalarında insanlarımızı diri diri yakıyor" çağrısında bulundu.

Güney Kürdistanlı aydınlar, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde ANF'ye değerlendirmelerde bulundu...

'ZAMAN VE MEKÂN DEĞİŞİR, ZİHNİYET AYNI'

Seyfedin Sabır: "Kürt halkına karşı katliam yapan zihniyet dört parça Kürdistan’da da değişmedi. Sadece isim, zaman ve mekân değişti. Kürt halkına karşı tarihten beri hep aynı zihniyet katliamlar gerçekleştirmiştir. İsim, zaman ve mekân değişebilir ama hep aynı soykırımcı zihniyet Kürt halkına karşı soykırımlar yapmıştır. Halepçe Katliamı da bu zihniyetin bir getirisidir. Bu zihniyet Ortadoğu’da Kürt halkının ulus olmasına, kendi özgür iradesi ile yaşamasına her zaman karşı çıkmış ve insanlık dışı yöntemlerle katledip göç ettirmiştir. Kuzey, Güney, Doğu ve Batı Kürdistan fark etmiyor, bu diktatör ve insanlık dışı rejimler Kürt halkının varlığına karşıdırlar.

‘ERDOĞAN VE SADDAM’IN HİÇBİR FARKI YOK’

Türk devleti Kuzey Kürdistan’da Kürt halkına yeni Halepçe katliamları yaşatmak istiyor. Güney Kürdistan yönetiminin bu saldırılar karşısında Kürt halkının yanında yer alması gerekir. Erdoğan ve Türk devleti Kürt halkına yeni Halepçeler yaşatırken, diri diri insanlarımızı yakarken seyirci kalmamalıyız. Çünkü Türk devleti ve Erdoğan’ın zihniyeti Halepçe katliamını gerçekleştiren Saddam Hüseyin ve onun oluşturduğu faşist rejim anlayışından farklı değildir. Kandil’e yaptığı saldırıları önlemeliyiz. O saldırılar bütün Kürt halkına karşı yapılan saldırılardır. Türk devleti katliamcı zihniyet ve pratikle, Kürt halkına karşı büyük bir savaş açmış durumdadır. Kürt halkının yeni Halepçeler yaşamaması için Güney Kürdistan siyasi partilerinin ve hükümetinin harekete geçmesi gerekiyor.”

‘BİRLİK OLARAK KÜRDİSTAN'DAN SÖKÜP ATALIM'

Mıhemed Seid: "Tarihten beri Kürdistan topraklarını işgal eden sömürgeci devletler, en kanlı bıçaklı oldukları dönemlerde bile söz konusu Kürt ve Kürdistan olduğunda birleştiler. Onlar Kürt katliamı gerçekleştirmek için birleşirken biz neden birleşmeyelim?

Halepçe katliamı biz Kürtlere birlik olmamız gerektiğini en açık şekilde ortaya çıkardı. Bugün de bütün siyasi taraflardan isteğimiz birlik ve beraberlik içerisinde bu vahşetin tekrarlanmaması için çalışmalarıdır. Kürt halkının düşmanları her yerde aynıdır. Kürtleri katletmeyi aklına koyan her kimse Güney, Kuzey, Batı veya Doğu ayrımı yapmıyor ve Kürt halkına karşı insanlık suçu işliyorlar. Kürt halkı olarak dört parça Kürdistan’da mücadelemizi ulusal birlik stratejisi altında yürütmeliyiz. Madem düşmanlarımız bize karşı birleşiyor ve aynı yöntemleri kullanıyor, o zaman bizim de birleşerek zulme ve katliamlara karşı direnmemiz gerekiyor. Birbirimizi korumalıyız. Bu katliamcı güçleri Kürdistan’dan söküp atmanın tek çaresi birlik olmadır.”