GÖRÜNTÜLÜ

Kürtler Öcalan için eylemlerini sürdürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride son verilmesi ve özgürlüğü için başta Avrupa olmak üzere dünyadaki eylemler devam ediyor.

MELBOURNE

Avustralya’nın Victoria eyaletinde faaliyet gösteren Kürdistan Demokratik Toplum Merkezi (NAV-KURD) çağrısı ve Victoria Kürt Kadınlar Birliği ile Australians For Kurdistan adlı dost grubun desteğiyle dün Melbourne kent merkezindeki Eyalet Kütüphanesi önünde bir araya gelen Kürtler, Öcalan’a özgürlük talebini dile getirdi.

Eylemde Kürt kurum temsilcileri tarafından konuşmalar yapılırken, kadınlar tarafından Öcalan’ın bir biyografisi de okundu. Avustralyalı Kürt dostları adına konuşan Dave Holmes de, yoğun insan hakları ihlalleri ve katliamlara dikkat çekerken, Öcalan’ın barışın sağlanabilmesi için özgür olması gerektiğinin altını çizdi.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla Königsplatz’da bir araya geldi. Öcalan’la derhal görüşme yapılması talebinin haykırıldığı eylemde Almanca bildiriler de dağıtıldı.

Minbic’in özgürleştirilmesinin selamlandığı eylemde sık sık ‘Biji Serok Apo’, ‘Be Serok Jiyan na be’ gibi sloganlar atıldı. Konuşmaların yapıldığı eylem çekilen halaylarla geç saatlere kadar sürdü.

FREIBURG

Aynı amaçla Almanya'nın Freiburg kentinde de Nuda Kadın Meclisi ve Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından bir eylem düzenlendi. Freiburg Üniversitesi Meydanı'nda başlayan yürüyüşe Alman ANTIFA ve Die Linke üyelerinin de destek verirken, ‘Öcalan'a Özgürlük Kürdistan'a Barış’ pankartı taşındı.

Daha sonra miting alanında yapılan konuşmada, "Kürt halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit giderek ağırlaşıyor ve artık yaşamından kaygı duyulacak seviyeye gelmiştir. Türkiye'de yaşanan darbe girişiminden sonra Sayın Öcalan'ın sağlığı ile ilgili tatmin edici bir gelişme yaşanmamıştır. Bizler öncelikle Serok Apo'un üzerinde uygulanan vahşi tecrit koşullarının kaldırılmasını ve bir an önce özgürlüğünün sağlanmasını istiyoruz” denildi.

BONN

Almanya’nın Bonn Kenti’nde yapılan yürüyüş ve mitingle Kürdistanlılar ve dostları Öcalan üzerindeki tecridi ve dünyanın sessizliğini protesto etti. Eylemciler CPT’den acilen İmralı’ya bir heyet göndermesini talep etti.

NAV-DEM’ in çağrısı ile Bonn, Köln, Aachen, Düsseldorf, Düren, Leverkusen, Koblenz ve civar kentlerden katılımla gerçekleşen eylem, Bonn Hauptbahnhof’da toplanan kitlenin yürüyüşü ile başladı. Öcalan’ın izolasyon altındaki ağır koşullarına dikkat çekme amaçlı yürüyüş sessiz ve ağızlara vurulan kara bantlarla gerçekleşti.

Remigiusplatz’da son bulan yürüyüş ,mitingle devam ettirildi. Eylemde Abdullah Öcalan’ın Avukatı Mahmut Şakar,NAV-DEM Temsilcisi,Hamide Akbayır ve PYD Bonn adına konuşmalar yapıldı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit protesto edildi ve Minbiç’in kurtuluşu kutlandı.

Frankfurt, Hanau, Offenbach ve Rüsselsheim’dan gelen yüzlerce Kürdistanlı ve dostları Kaiserstrasse’de bir araya geldi. Buradan miting alanına yürüyen kitle Öcalan lehine sloganlar attı. Eylemde yapılan konuşmalarda Öcalan ile bir an önce görüşün yapılması istenirken Minbic’i kurtaran özgürlük savaşçıları da selamlandı.

NÜRNBERG

Nürnberg şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yapılan eyleme yaklaşık yüz Kürdistanlı katılırken, yapılan konuşmalarda Öcalan'dan haber alınıncaya denk eylemliklerin devam edeceği vurgusu yapıldı. Saat 18.00'da başlayan Eylemde 500'e yakın bildiri dağıtıldı.

Saat 19.00 sıralarında bir grup MHPli eylemcilere saldırırken olaylar sırasında bir kişi yaralandı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde, Toulouse'dan ve Rochefort'tan da katılımlarla bine yakın kişi Öcalan üzerindeki tecridi kınadı.

'Özgürlüğü Özgürlüğümüz, Güvenliği Güvenliğimiz, Abdullah Öcalan'a Özgürlük’ pankartı arkasında yürüyen eylemciler Öcalan ile dayanışma sloganları attı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri,15 Temmuz’un ardından Öcalan’dan haber alınamamasının Kürtler için büyük bir kaygı yarattığını ve bir an önce tecridin kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

MANNHEIM VE SAARBRÜCKEN

Mannheim kenti ile Saarland eyaletinde yaşayan Kürdistanlılar Saarbrücken kentindeki Europa Galeria önünde bir eylem düzenledi. Bini aşkın kişinin katıldığı eylemde Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden sloganlar öne çıkarken, bir Die Linke milletvekili ile MKP temsilcileri de katıldı.

NAV-DEM ve Mannheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına konuşmaların yapıldığı eylemde, NAV-DEM tarafından hazırlanan Almanca bildiri de okundu. Öcalan için 24 saat seferber olunacağı belirtilen konuşmalarda, Öcalan’dan haber alınana kadar ayakta olunacağı duyuruldu.

MARSİLYA

Güney Fransa’nın Marsilya şehrinde Lyon, Avignon, Draginyan, Montpiller, Nice, Cannes ve Marignanyan’dan 3 bini aşkın kişi Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti. Marsilya Valiliği önünde gerçekleştirilen eylemde yapılan konuşmalarda CPT ve Uluslararası Af Örgütüne Öcalan’ın durumu konusunda harekete geçmeleri çağrısında bulunuldu.

Sık sık “Biji Serok Apo” sloganlarının atıldığı eylemde Öcalan’ın özgürlüğüne kadar Kürt halkının ayakta olacağı ifade edildi.

ALSAS-LORRAINE BÖLGELERİ STRASBOURG’DA BULUŞTU

Alsas-Loren bölgelerinde yaşayan Kürdistanlılar ile Türkiyeli sol güçler ve Fransız Kürt Dostluk Derneği üyeleri Strasbourg kent merkezindeki Placa Kleber’de bir araya geldi.

Ankara iktidarının Öcalan'ın dış dünya ile bağını tamamen kesme pratiğine karşı öfkeli oldukları gözlenen kitle sık sık Fransızca ‘Öcalan'a Özgürlük!’,  ‘Kahrolsun Faşit Türk rejimi!’, ‘Faşist Erdoğan, Erdoğan Diktatör!’ gibi sloganlar attı. Tecrite dair CPT, Avrupa Konseyi, AB ve diğer uluslararası kurumların harekete geçmeye çağrıldığı eylemde Fransızca ve Türkçe konuşmalar yapılırken, bildiriler okundu.

Yapılan konuşmalarda Öcalan’dan haber alınana kadar eylemliliklerin daimi bir hal alarak hızlanacağı dile getirildi.

STOCKHOLM

Saat 15.00 sularında Stockholm'un Humlegården Parkı'nda bir araya gelen dört parçadan Kürdistanlılar, ellerinde “Kürdistan'da Türk işgalini durdur”, “Hepimiz PKK'liyiz”, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış” yazılı pankratları açarak il merkezine doğru yürüyüşe geçtiler.

PKK, KCK, PYD, YPG/YPJ, PJAK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portrelerini taşıyan yüzlerce gösterici, yürüyüş boyunca “Öcalan'a özgürklük”, “Katil devlet hesap verecek”, “PKK halktır, halk burada”, “Katil Erdoğan, iki yüzlü AB”, “Biji Serok Apo” gibi sloganlar attı.

Yol boyunca hoparlörler aracılığıyla eylemlerinin amacını anlatan açıklamalar yapan ve bildiriler dağıtan göstericiler, mitingin yapıldığı Norrmalmstorg Meydanı'nda da Türk devletini kınayan ve Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep eden sloganlar atmayı sürdürdüler.

Devrim şehitleri anısına yapıolan bir dakikalık saygı duruşu ve 'Şehit Namırın' sloganının atılmasından sonra gösteriyi örgütleyen sivil toplum örgütlerinin yaptıkları ortak açıklama okundu. Rojava Komiteleri adına Öcalan'a yönelik tecriti kınayan ve serbest bırakılmasını talep eden içerikte bir konuşma yapıldı.

HELSİNGBORG

İsveç'in Helsingborg ilinde Storatorget Meydanı'nda saat 14.00 sularında bir araya gelen 200 civarında Kürdistanlı Kürt Hakl Önderi Öcalan'a yönelik tecriti protesto etti.

Sağanak yamur altında yapılan gösteride, NCDK adına yapılan açıklamayı Hilal Altun'un okumasından sonra söz alan Sol Parti Helsingborg İl Örgütü Başkanı Claudia Velasques, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın yüzyılımızın en büyük önderlerinden biri olduğunu ve bir halkı temsil ettiğini belirterek Öcalan'a yönelik 1,5 yıldan beri tecrit uygulanmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Türkiye ve Kürdistan'da yeniden barış görüşmelerine geçilmesini isteyen Valesques, PKK'nın terör örgütleri listesinden çıkarılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Gösteri sürerken bir grup Kürt gencinin Helsingborg Kalesi'ne çıkarak Öcalan'ın resimlerimi asmaları kitle tarafından alkış ve “Biji Seok Apo” sloganlarıyla karşılandı.

ÖREBRO

Önceki gün Belediye binası ve yerel yayın yapan “NA” Gazetesi önünde Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecriti protesto gösteriler yapan Kürdistanlılar, dün de il merkazindeki Storatorget Meydanı'nda kitlesel bir gösteri daha gerçekleştirdiler. Kürt Halk Önderi Öcalan'ın posterleri, PKK, YPG/YPJ bayraklarının taşındığı gösteride, Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden konuşmalar yapıldı ve aynı içerikte sloganlar atıldı.

 

AMSTERDAM

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da da Öcalan’a yönelik tecrit kınanırken, Minbic’in özgürleştirilmesi de kutlandı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile, YPG, YPJ, PKK, KCK ve KJK flamları taşındı.

SIDNEY

WETZLAR

DORTMUND

...