Lüksemburg'ta "Kobanê'ye yaşam" konferansı

Lüksemburg'ta temaslarda bulunan Rojava heyeti, dün katıldığı geniş katılımlı konferansta Rojava Demokratik Özerk Yönetimi ile Suriye sorununun çözümüne dair önerilerini paylaştı.

Lüksemburg'un meşhur tiyatro salonu 'Theatre de casemates'te düzenlenen konferansa, Avrupa'da görüşmelerde bulunan Rojava heyetinden Cizre Kantonu Dışilişkiler Konseyi Başkanı Dr. Abdulkerim Omer ile Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Dışilişkiler Sorumlusu İman Derviş ve YPJ Sözcülerinden Nesrin Abdullah katıldı.
"Kobanê'ye yaşam" adı altında düzenlenen konferansta Fransa ve Lüksemburg'tan 100 siyasetçi, gazeteci, yazar ve sanatçı hazır bulundu.

ÇÖZÜM DEMOKRATİK KONFEDERALİZM

Gazeteci-Yazar Klod Firozoni'nin açılışını yaptığı konferansta, Fransa Sosyalist Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat, Araştırmacı, Tarihçi Bertirand Mertiz konuşma yaptı. Ortadoğu'da yaşanan sorunlara değinen Mertiz, bu sorunların çözüm yolu olarak demokratik konfederalizmi işaret etti.
Konferans Mertiz'in konuşmasından sonra, katılımcıların soruları ile devam etti. Rojava heyeti konferansta Suriye krizine değinerek, Rojava'daki durumu, çetelere karşı mücadele, Kürtlerin terörizme karşı savaştaki rolü, özellikle Kürt kadının buradaki duruşunu değerlendirdi.
Cenevre-3 görüşmelerine ilişkin de değerlendirmelerin yapıldığı konferans yaklaşık iki saat sürdü. Lüksemburg basını konferansa yoğun ilgi gösterdi.
 

...