Mahmud Osman: KONGRA GEL’in birlik çağrısı oldukça önemlidir

Ulusal kongrenin artık bir zorunluluk olduğunu ifade eden, Mahmud Osman, KONGRA GEL’in çağrısının değerli olduğunu ve karşılık bulması gerektiğini belirtti.

Güney Kürdistanlı deneyimli siyasetçi Mahmud Osman, KONGRA GEL’in 10. Genel Kurul Toplantı Sonuç Bildirgesi’nde yapılan ‘Ulusal Birlik’ çağrısının oldukça önemli olduğunu söyledi. Osman, ‘’Bir an önce bir kongre yapılmalı. Eğer Kürtler ulusal birliğini sağlamazsa halk olarak ciddi tehlikelerle yüz yüze kalacağız’’ dedi.

ANF’ye konuşan ve Kürt ulusal birliğinin önündeki en büyük engelin Türk ve İran devletleri olduğunu söyleyen Osman, Türkiye’nin Esad ile anlaşma girişimlerinin de Kürt karşıtlığı temelinde geliştiğini kaydetti. Osman, ‘’Suriye, Türkiye, İran ve Irak aynı zihniyetteler ve bu güçler bugün de Kürt karşıtı cephede yer alıyorlar. Bugün de olan budur. Eğer Kürtler ulusal birliklerini sağlamazlarsa ciddi tehlikelerle yüz yüze kalacaklar.’’

BİRLİK HALİNDE MÜCADELE ETMEK BİR ZORUNLULUKTUR

Her örgütün ya da partinin tek başına verdiği mücadelenin dönemsel ve tarihsel ihtiyaçları karşılayamayacağı tespitinde bulunan Mahmud Osman, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’O açıdan Kürt güçleri bir an önce bir araya gelmelidirler. Bu artık bir zorunluluktur. Unutmayalım ki bu devletler sadece bir -iki partiye ya da bazı örgütlere düşman değiller: Kürtleri düşman olarak görüyorlar. Onlar nasıl ki bir araya gelip Kürt karşıtı ittifak kuruyorlarsa Kürtler de kendi özgürlükleri için bir araya gelmelidirler”