Mardin'de protesto: Onurumuza sahip çıkacağız!

Mardin'de DBP il ve ilçe binalarına yapılan baskınlar kınandı. Eylemde, halkın siyasetine ve onuruna sahip çıkacağı mesajı verildi.

DBP Mardin il ve ilçe örgütlerine bu sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı baskınlar ve gözaltılar, kentte basın açıklaması ile protesto edildi.

Eyleme HDP Mardin milletvekilleri Gülser Yıldırım, Ali Atalan, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, DBP PM üyeleri, DBP, HDP Mardin il ve ilçe yöneticileri, DBP'li bölge belediye eş başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.
Eylem nedeniyle polis tarafından bina abluka altına alındı. Bina içinde yapılan açıklamanın öncesinde konuşan HDP Mardin İl Eş Başkanı Ali Aslan, şunları söyledi: "Baskınlarda ilçe örgütlerimizin kapıları kırılarak içeri girilmiş ve içeride bulunan her şey dağıtılmıştır. Bizler yapılan bu baskınlara ve gözaltılara yabancı değiliz. Fakat kayyum meselelerinin ortaya çıkması ile birlikte yapılan bu baskınlarla adeta siyaseti de bitirmek istedikleri ortadadır. Tıpkı şu an olduğu gibi dışarıda açıklama yapmamıza izin vermeyerek etrafımızı sarmışlar.  Ancak şunu da çok iyi bilsinler ki, bu siyaset ne kadar yok edilmek istense bile hiçbir şekilde bitiremeyecekler. Çünkü bu, halkın siyasetidir. Ve bu halk her zaman kendi onuruna ve siyasetine sahip çıkacaktır."

DBP Mardin İl Eş Başkanı Şaha Memiş, hazırlanan basın metnini okudu. Memiş, baskınların dün geceden itibaren yaşandığını ve halen devam ettiğini belirterek, "Bizler özgürlük ve demokrasi güçleri olarak, bu baskılara karşı diz çökmeyeceğiz, teslim olmayacağız; her türlü hukuksuzluğa karşı direneceğimizin altını bir daha çiziyoruz. OHAL'in olağanlaştırılmasına göz yummayacağız ve buna asla izin vermeyeceğiz" dedi.

GÖZALTINA ALINANLAR

Baskınlarda gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şunlar:

DBP Mardin İl Eş Başkanı Ahmet Eken
DBP Dargeçit İlçe Eş Başkanı M. Zeki Evci
DBP Derik İlçe Eş Başkanı Şerif Kıran ve Derik Belediye Meclis Üyesi Mekiye Özcan
DBP Mazıdağı Eş Başkanı Tefik Öztürk
DBP Kızıltepe İlçe Eş Başkanları Ali Dinler ve Birgül Yüksel
DBP Kızıltepe ilçe yöneticileri Metin Aslan ve Salih Ateş
DBP Midyat İlçe Eş Başkanı Zübeyir Elik
DBP Nusaybin ilçe başkanları Celal Ata ve Zinet Alğan
DBP Nusaybin İlçe Yöneticisi Necat Kozlak, Nusaybin Belediye Meclis Üyeleri Selime Aslan, Şehnaz Şen 
DBP Artuklu İlçe Eş Başkanı Hacı Şehmus Özgür
Eski DBP Artuklu yöneticileri Sırrı Şimdi, Selman Şimdi, Gülistan Şimdi, İsa Yaka,  Mehmet Yakak, Nasır Yakut, Leyla Bageç 
DBP Ömerli ilçe eş başkanları Mahmut Özdemir ve İlçe Yöneticisi İhsan Erdem
HDP Savur ilçe eş başkanları Şirin Ertük, Selahattin Önder ve Savur Belediye Meclis üyeleri Ferhan Öncü, Gülbahar Saydut, Halime Saydut, Gülcihan Gültekin.