Maxmur Newroz'a hazırlanıyor

Maxmur mülteci kampında 2016 yılı Newroz kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor. Maxmur halkı Newroz alanını kolektif bir şekilde hazırlıyor.

Maxmur mülteci kampı 2016 yılı Newroz'una hazırlanıyor. Newroz'u büyük bir coşku ve direniş ruhuyla karşılayacaklarını söyleyen halk, Newroz'un kutlanacağı alanı da kolektif bir çalışmayla hazırlıyor.

2016 yılı Newroz'una hazırlanan Maxmur halkı hummalı bir çalışma içerisinde. Bu yılki Newroz'un nasıl karşılayacaklarına bilgi veren hazırlık komitesi üyesi Ömer Kara, “Newroz hazırlık çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Şimdi de Newroz'u kutlayacağımız alanı halkımızın kolektif katılımıyla hazırlıyoruz. Maxmur'un Newroz için hazır olduğunu belirtebilirim.” dedi.

2016 yılı Newroz'unu 19 Mart'ta düzenleyecekleri bir etkinlikle kutlayacaklarını belirten Kara,

“Tüm halkımızı Maxmur Newroz'una katılmaya çağırıyoruz.” dedi.

Newroz hazırlık çalışmalarında yer alan Maxmur kampı sakinlerinden Karker isimli yurttaş da “Biz Newroz hazırlık çalışmalarına gönüllü katıldık. Tüm Maxmur halkı Newroz alanının hazırlanması için adeta seferber olmuş durumda. Newroz'u da kolektif bir şekilde büyük bir coşku ve moralle karşılayacak ve kutlayacağız.” diye konuştu.