GÖRÜNTÜLÜ

Mazıdağı’nda halkın muhatabı seçilmiş irade

Mazıdağı’nın görevden alınan Belediye Eş Başkanı Özkan, kayyumun belediyeyi karakola dönüştürdüğünü söyleyerek, “Halkımız kayyumu değil, seçilmiş temsilcilerini muhatap alıyor” dedi.

Mazıdağı Belediyesi’ne kayyum atanması ardından geçen süreci değerlendiren görevden alınan Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Ali Özkan, kayyumun belediyeyi yağmalayıp hizmeti durdurduğuna dikkat çekerek, halkın da kayyumu hiçbir şekilde tanımadığını söyledi. Özkan, kayyum olarak atanan muhtarın da görevi kabul etmediğini aktardı. 

‘KAYYUM BELEDİYEYİ YAĞMALADI’

Kayyumun belediyeyi işgalinin bir ayı geride bıraktığını belirten Özkan, kayyumun adeta bir işgal harekatı ile belediyeye getirilerek belediyenin işgal edildiğini söyledi. Kayyumun atanır atanmaz ilk icraatının belediyenin hizmet araçlarına el koymak, gasp etmek olduğunu aktaran Özkan, kayyumun bu yolla tüm hizmetleri durdurduğunu açıkladı. Kayyumun talimatı ile belediyeye ait ambarlar, iş makinaları, ulaşım araçları ve diğer hizmet araçlarının anahtarlarına el konduğunu belirten Özkan, Mazıdağı Belediyesi’nin resmen yağmalandığını vurguladı. 

Belediyenin işgali ile birlikte belediye işçileri ve halkın protesto içerisine girdiğini kaydeden Özkan, işçilerin işten atıldığını ve zaten işçilerin de kayyumun işgal ettiği bir belediye de çalışmayı istemediklerini dile getirdi. 

BELEDİYE KARARKOL BİNASINA DÖNÜŞTÜ

Halkın kayyum işgaline karşı derin bir öfke içerisinde olduğunu anlatan Özkan, halkın radelerine nasıl darbe yapıldığını, iradelerinin nasıl gasp edilmek istendiğinin farkında olduğunu ve iradelerine yönelik bu girişimi asla kabul etmediğini, etmeyeceğini ifade etti. 

Belediyelerin karakol binalarına dönüştüğünü de söyleyen Özkan, “Kayyum belediyeyi karakola dönüştürdü. Özel tim ve zırhlı araç ablukasına alınan belediye binasının karakoldan farkı kalmadı” diye konuştu.

‘HALK BİZİ MUHATAP ALIYOR’

Özkan, halkın karakola dönüşen, kayyumun işgal ettiği belediyeyi muhatap almadığını ve tek muhatabın halen görevleri gasp edilen Belediye Eş Başkanları olarak kendileri olduğunu söyledi. Özkan, devamında şunları kaydetti: “Halkımız, temsilcilerini muhatap alıyor ve tüm sorunları çözmek için parti binalarımızda bizimle muhatap oluyor. Daha bugün bile bir vatandaş beni arayarak iş makinası istedi. Halkımız iradelerini çalan AKP’nin darbeci kayyumlarını tanımıyor.” 

KAYYUM DAHA TEK BİR HİZMET YAPMADI

Kayyumun işgalden bu yana henüz bir hizmetin altında imzası olmadığını hatırlatan Özkan, tek yaptığı işin kendilerinin halkın onayı ile yeşil-beyaz renklere boyadığı kaldırımları kırmızı-beyaz renklere boyamak olduğuna dikkat çekti. Kayyumun amacının hizmet olmadığını da dile getiren Özkan, kayyum olarak atanan ilçe kaymakamının belediyeyi kaymakamlıktan yönettiğini, belediyenin ise polis ablukası altında halka kapatıldığını kaydetti. 

KAYYUM ATANAN MUHTAR GÖREVİ KABUL ETMEDİ

Belediyeye daha önce kayyum olarak atanan Hetwan (Tarlacık) köyü muhtarı Vahit Çakar’ın da kayyum olmayı kabul etmediğini söyleyen Özkan, şu bilgileri verdi: “Muhtar Vahit Çakar, kayyum olarak atandıktan sonra, ilçe halkına ulaşarak kayyum olmayı reddettiğini, kayyumun halkın iradesine darbe olduğunu ve böyle bir darbenin parçası olmak istemediğini iletiyor. Muhtarın bu tavrı olumludur, hiçbir Kürt, böyle bir faşist uygulamanın, onursuzluğun parçası olmamalıdır.” 

‘HALKIMIZLA BİRLİKTE DAHA DA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YÖNETECEĞİZ’

Özkan, kendilerinin mücadeleyi belediye de bir koltuk olarak görmediklerini belirterek, “Biz büyük bir mücadelenin parçasıyız, halkımızla birlikte öz yönetim mücadelemiz devam edecektir. Biz belediye ile gelmedik, belediye ile de gitmeyiz. Şu anda biz halkımızla birlikte yönetiyoruz, kimse kayyumu da tanımıyor, bu şekilde daha da güçlenerek irademize sahip çıkacağız” dedi.