Mezopotamya Halk Kongresi, tutuklamaları kınadı

Mezopotamya Halk Kongresi, Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanıl Gültan Kışanak, Fırat Anlı ile KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata’nın tutuklanmasını kınadı.

Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı ve KJA Eşsözcüsü Ayla Akat Ata’nın tutuklanmasını kınayan Mezopotamya Halk Kongresi “15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilen faşist rejim, olağanüstü hal ile çıkardığı kanun hükmünde kararnamelerle halkın ezici çoğunluğyla seçilen belediye başkanlarını hukuksuz bir şekilde tutkladılar. Kürt halkının kalesi olarak bilinen Diyarbakır’daki halk iradesini yok sayan bir iktidar zihniyeti iflah olmaz. Bu hukuksuz ve keyfi tutum Kürt kentlerinde mevcut sorunların derinleşmesine ve Kürt sorununu iyice çözümsüz hale gelmesine yol açacaktır” dedi.

Seçmenin iradesini yok sayan, seçilmiş yerel yönetimleri ve kuralları işlevsiz kılan, halkın iradesini tanımayan bu hukuksuz düzenlemenin Kürt halkı nezdinde yok hükmünde olduğunu belirtti.

“O makamlara gelen insanlar halkın ezici çoğunluğunun oylarıyle seçildiler. Faşist devlet, onların yerine kayyum gibi kuklaları atama çılgınlığına girişmemelidir. Böyle bir girişim Kürt halkı nezdinde kesinlikle kabul görmeyecek ve bu halkın Türkiyeden kopuşunu hızlandıracaktır” diyen Mezopotamya Halk Kongresi, AKP devletinin bu gayri meşru, ne hukuka, ne ahlaka ne de vicdana sığmayan uygulamasını şiddetle ve nefretle kınadı ve eş başkanların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Mezopotamya Halk Kongresi, Cumhuriyet gazetesine düzenlenen operasyon ve gözaltıları da kınadı.