Minbic operasyonunda yaşamını yitiren iki savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

“Komutan Şehit Faysal Ebû Leyla Operasyonu”nda yaşamını yitiren Seydo Qamişlo, Qamişlo’da kitlesel bir şekilde son yolculuğuna uğurlandı. Amed Qamişlo ise toprağa verilmek üzere Halep’e gönderildi.

Enteriyê Mahallesi’ndeki Mala Gel önünde toplanan kitle, “Komutan Şehit Faysal Ebû Leyla” operasyonunda yaşamını yitiren savaşçılar Seydo (Mecid Ebdulrezaq) ve Amed Qamişlo’nun (Hemûd Elî) naaşlarını alarak, Şehît Delîl Sarûxan Şehitliği’ne doğru hareket etti.

Cizîr Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Ebdulkerîm Sarûxan ve  yardımcısı, TEV-DEM ve PYD’li temsilcilerin de katıldığı Şehît Delîl Sarûxan Şehitliği’ndeki tören, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Burada bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Sîham Salih Silêman, “Minbic zaferi, gözünü kırpmadan fedakarca savaşan şehitlerin şahsında kazanılmıştır” diye konuştu.

YPG komutanı Alan Qamişlo ise özgürlüğü bu topraklarla buluşturan savaşçıların sayesinde ortak yaşam ve birlik duygularının canlı tutulduğunu söyledi.

Savaşçıların şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edilmesi ardından Seydo Qamişlo’nun cenazesi Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde toprağa verildi. Amed Qamişlo’nun cenazesi ise toprağa verilmek üzere Halep’e uğurlandı.