GÖRÜNTÜLÜ

Minbic özgürlük savaşçısı Kerkük’te anıldı

PKK Güney Kürdistan Şehitler komitesi, Minbic özgürlük operasyonunda yaşamını yitiren YPG savaşçısı Güney Kürdistanlı Firaz Kardox kod adlı Bahaddin Hamid için bir anma töreni düzenledi.

Törende, PKK Şehitler Komitesi üyesi İbrahim Mihemed Emin, YJA-Star Kerkük komutanlarından Beritan Ruken, Tevgera Azadi Hewler il eşbaşkanı Semira Hemed Emin ve gençlik hareketi üyesi Şiyar Hesen herkesi Hamid’in mücadelesine sahip çıkmaya çağırdı.

“Özgürlük mücadelesi yürüten gerilla, savaşçı ve peşmergelerin kanları aynı amaçlar için birbirine karışmıştır” diyen PKK şehitler komitesi üyesi İbrahim Mihemed Emin, herkesin buna denk bir duruş içinde olması çağrısı yaptı.

Bugün yürütülen savaşın varlık yokluk savaşı olduğuna dikkat çeken Emin şöyle konuştu: “Bugün Rojava’da yürütülen mücadele Kürdistan sınırlarını aşmış, Ortadoğu’nun kaderini etkileyecek düzeye varmıştır. Onun için orada mücadele yürüten güçler tüm bölgenin umudu olmuş durumdalar. Eğer onlar olmazsa biz bugün burada rahat rahat yaşayamayız. Şengal’i herkes gördü. Şengal’in nasıl DAİŞ denetimine geçtiğini ve nasıl geri alındığını herkes gördü. O açıdan herkes Hamid ve diğer tüm şehitlerin anısı gereği bu mücadeleye sahip çıkmalıdır.”

Kerkük YJA-Star komutanı Beritan Ruken ise, Minbic’in Hamid ve mücadele edip şehit düşen arkadaşları sayesinde özgürleştiğini belirterek, “Hamid hiçbir çıkar gözetmeksizin Rojava devrimine katıldı” dedi.

Tevgera Azadi Hewler il eşbaşkanı Semira Hemed Emin ile özgür gençlik hareketi üyesi Şiyar Hesen de konuşmalarında, Kürt Halk Önderi’nin geliştirdiği sistemin bugün tüm insanlık için kurtuluş umudu haline geldiğine dikkat çekerek, bunun için Kürdistan, bölge ve dünyanın birçok yerinden insanların bu devrime katılarak destek verdiğini belirttiler.

Bahaddin Hamid (Firaz Kardox) 3 Ağustos’ta Minbic özgürlük savaşında şehit düştü. 10 Ağustos’ta cenazesi Sêmalka sınır kapısından Güney Kürdistan’a getirildikten sonra, KDP’ye bağlı Duhok asayiş güçleri cenazeyi teslim alan kitleye saldırarak, cenazeyi onlardan aldı ve daha sonra sadece ailesinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Eskiden KDP içinde rütbeli bir peşmerge olan Hamid, 2011 yılından bu yana İsveç’te yaşıyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Hamid, 4 ay önce Rojava’ya geçerek Rojava devrim saflarına katılmıştı. 

...