Minbic'te yaşamını yitiren 9 savaşçı sonsuzluğa uğurlandı

Komutan Şehit Ebu Leyla Minbic’i Özgürleştirme Operasyonu’nda yaşamını yitiren 9 özgürlük savaşçısı, kitlesel törenlerle Şehîd Xebat Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Minbic'i Özgürleştirme Operasyonu'nda yaşamını yitiren 9 savaşçı, sonsuzluğa uğurlandı.

Komutan Şehit Ebu Leyla Minbic’i Özgürleştirme Operasyonu’nda yaşamını yitiren 9 özgürlük savaşçısı, kitlesel törenlerle Şehîd Xebat Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Dêrikê, Girkê Legê, Koçerat ve Beravê  bölgesinden gelerek Derik Hastanesi önünde toplanan kitle, özgürlük savaşçıları Şelal Meriî (Mîtan Welat), Nîhad Dîlawer (Deniz Rojhilat), Nûrellah Ozer (Erdal Harûnî), Wesyî Qizimçik (Mordem Bîrhat), Hakan Dûman (Zagros Qoser), Fayiq Aydogan (Şoreş Cûdî),  Riyad Mistefa (Harûn Çiya), Orhan Orden(Şevger Goyî) ve  Kînan Karadeniz'in (Têkoşer Serhed) cenazesini teslim aldı.

Sloganlar arasında uzun bir araç konvoyu ile Şehîd Xebat Şehitliği’ne doğru yola koyulan kitleyi her sokakta halk karşıladı.

Cenazelerin şehitliğe ulaşmasının ardından askeri bir tören düzenlendi.

'15 AĞUSTOS RUHU ROJAVA'DA YAŞIYOR'

YPJ Komutanı Têkoşîn Dêrik, törendeki konuşmasında, yaşamını yitiren savaşçıların emeği ile elde edilen kazanımları koruma ve mücadelelerini yükseltme sözü verdi.

Demokratik Federalizm Kurucu Meclis Üyesi Hediye Yûsif ise "Şehitleri uğurlamak için toplanılan bu alandan bir kez daha başarı ve mücadeleyi yükseltme sözü veriyoruz" dedi.

Yûsif, 15 Ağustos Diriliş Bayramı ile Kürt halkının ihanete ve düşmanın beynine etkili bir darbe vurulduğuna dikkati çekerek, diriliş ruhunun Rojava toprakları üzerinde devam etttiğini söyledi. Yûsif, Minbic’te DAİŞ çetelerine ve destekçisi AKP hükümetine karşı elde edilen başarının yaşamını yitirenler sayesinde gerçekleştiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından şehadet belgeleri okunarak ailelere teslim edildi.

Özgürlük savaşçıları, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

...