MLKP: DAİŞ yenildi, Türk devleti de yenilecek

Dünya Kobanê Günü'nü kutlayan MLKP Rojava, AKP'nin sonunun DAİŞ'ten farklı olmayacağını vurguladı.

MLKP Rojava, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

"Kobanê, umudun ve özgürlüğün büyüdüğü yerdir. Kadının, kutsanmış değişmez görülen tarihine karşı binlerce yılın hesabının sorulduğu topraklardır. Kürt ulusunun boynuna vurulmak istenen zincirin parçalandığı, toprağına el koymak isteyen işgalcilerin, sömürgecilerin bozguna uğratıldığı yerin adıdır" diye başlayan açıklamada, şunlar da kaydedildi:

'VERİLMİŞ EN ANLAMLI YANIT OLDU'

"Tecavüzcüler güruhu DAİŞ çetesiyle birlikte Kobanê’yi teslim almaya kalkışan sömürgeci, işgalci Türk devletinin de yenilgi yaşadığı yerdir. Kobanê zaferi, Ortadoğu’yu yüz yıllardır kan gölüne çeviren bölge gerici diktatörlüklerine verilmiş en anlamlı yanıttır. 
Kobanê,  yarattığı bu değerlerle dünya halklarını, ezilenlerini, kadınları, gençleri her dinden, her inançtan ve her yaştan insanları birleştirdi. 
Kobanê, bütün bu insanlık değerlerini yaratan ve fedaice savaşıp ölümsüzleşenlerimizin ruhudur. Arinler'in, Saryalar'ın, Paramazlar'ın, Erkan Altunlar'ın, Kevin Jochimler'in, (Dilsoz Bahar) ve sayısız devrimcinin kanlarının birbirine karışarak ölümsüzleştiği, hayal gücünün zaferleştiği, sınırların sınırsızlaştığı,  umudun ve geleceğin bahçesidir."

'SONU DAİŞ GİBİ OLACAK'

DAİŞ çetesi gibi Türk devletinin de yenileceğine dikkati çeken MLKP Rojava, "Sömürgeci Türk devleti Kobanê’de yenildi, Cerablusta, Bakur Kürdistan’ında da yenilecek. AKP’nin sonu DAİŞ'ten farksız olmayacak. Ne tutuklama terörü, ne işkenceleri, ne OHAL saldırıları bunu engelleyemeyecek" ifadelerini kullandı.