GÖRÜNTÜLÜ

Munzur Vadisi'nde canlı kalkan eylemi başlatıldı

Dersim'de Türk devletinin operasyonlarına karşı canlı kalkan eylemi başlatıldı. Eylemde, operasyonların son bulması, tecridin kaldırılması ve müzakerelere dönülmesi istendi.

Dersim'de Munzur Vadisi'nde devam eden operasyonların durdurulması için DTK, DBP, HDP, DEM-GENÇ, KJA ve Demokratik Alevi Derneği öncülüğünde halkların da katılımı ile canlı kalkan eylemi başlatıldı.

Munzur Vadisi Venk kırsalında Dersim-Pulur karayolunda başlatılan canlı kalkan eylemine Demokratik Alevi Derneği Eş Genel Başkanı Ayten Şimşir, Dersim Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, Peri Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Çetinkaya, Dersim Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, Demokratik Bölgeler Partisi Dersim İl Eş Başkanı Hülya Yer ve Murat Polat, Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Eş Başkanı Aslan Çağ, Alevi Dede ve Anaları ile çok sayıda halk katıldı.

'KÜRDİSTAN'A SES VERELİM'

Operasyonların sonlandırılması için Munzur Vadisi'ne geldiklerini ve Munzur Vadisi'nde oturma eylemleri başlattıklarını ifade eden DBP Dersim İl Eş Başkanı Hülya Yer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimiz biliyoruz ki Kürt sorununda demokratik çözüme varılmazsa her yer her gün savaş içerisinde olacaktır. Bugün olduğu gibi onun içindir ki, başta Avrupa'da ve Türkiye metropollerinde ve Dersim'de kalan bütün Dersimlilere çağrıda bulunuyorum. Bizler bugün bedenlerimizi savaş uçaklarının, tankların, topların önüne yatırmak için buradayız. Bu savaşın bitmesi, operasyonların durdurulması için buradayız. Canlı kalkan olarak bizler Munzur Vadisi'nde oturma eylemi başlatacağız; onun için buradayız. Kim nerede olursa olsun bu savaşın, operasyonların durdurulması için ses vermelidir. Kürdistan'a ses vermeliyiz; bu savaşı, operasyonları durdurmalıyız."

AKP'YE: TECRİDİ SONLANDIR

Yer, AKP'ye de seslenerek, "Biz Dersimliler buradan çağrımızı yineliyoruz; barışın elçisi İmralı'dadır. Tecrit son bulmalıdır ve müzakereye dönülmelidir" dedi.

Dersim Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul ise "Savaş uçağını düşüren Feto, Roboski'yi bombalayan Feto diyorlar. Bunlar yaptıkları zulümleri Fetocular yaptı diyerek örtmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
Öte yandan hava saldırısı sonucu bombalanan alanlardaki yangınlar devam ederken, halkın Munzur Vadisi'nde başlattığı canlı kalkan eylemi ise sürüyor. Kemere bel mevkinde ise çok sayı da TOMA, Akrep ve sivil polis araçları bekliyor.