GÖRÜNTÜLÜ

'Ne Saddam ne de Erdoğan'ın katliamları bizi bitirebilir!'

HPG ve YJA-STAR gerillaları, Halepçe'de binlerin katledilmesine rağmen Kürtlerin teslim alınamadığına vurgu yaparak, Erdoğan'ın katliamlarına karşı da birlik çağrısında bulundu.

Halepçe katliamının 27. Yıl dönümüne ilişkin konuşan HPG VE YJA-STAR gerillaları, Kürdistan'da yaşanan bütün katliamcılardan hesap soracaklarını söyledi.

Şehit Rüstem Mülteci Kampı'nda (Maxmur) bulunan HPG ve YJA-STAR gerillaları, Helepçe Katliamı'nın 28. yıl dönümünde sorularımızı yanıtladı.

'HALEPÇE VE KUZEY'DE KATLEDEN ZİHNİYET AYNI; SESSİZ KALINMAMALI'

YJA-Star gerillası Agrin Agir, "Kürdistan'da yaşanan  katliamlara ve tüm saldırılara karşı gerilla güçleri olarak sonuna kadar direneceğiz. Önderliğimizin özgürlüğü başta olmak üzere, Kürdistan'ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Agir, "Saddam Hüseyin tarafından Halepçe'de kimyasal silahlarla, resmi rakamlara göre 5 bin Kürt katledilmiş ve 10  bine yakını ise yaralanmıştır. Kürtler üzerindeki tüm katliamları lanetliyorum. Bu güne kadar yapılan tüm katliamların sonucunda Kürt iradesinin teslim alınamadığı görüldü. Egemen güçler tarafından gerçekleştirilen katliam girişimleri, imha-inkar ve saldırılar karşısında Kürtler her zaman direnmeyi bilmiş ve teslim olmamıştır. Ne Saddam'ın kimyasal silahları, ne de Erdoğan'ın tank ve topları Kürtlerin sonunu getirebildi.  Bugün Güney Kürdistan yönetimi Kürtlerin en azgın düşmanı Erdoğan'la ekonomik ve siyası işbirliği yapmaktadır. Helepçe Katliamı'nı yapanla bugün Kuzey Kürdistan'da katliam yapan aynı zihniyettir. Güney Kürdistan halkımıza çağrımızdır; bu katliamlara karşı sessiz kalınmamalıdır. Sessiz kalmak suça ortak olmaktır" şeklinde konuştu.

'BİRLİK OLURSAK KARŞI KOYABİLİRİZ'

Maxmur gerilla güçleri komutanlarından Brusk Zağros ise şunları söyledi: "Öncelikle Halepçe Katliamı'nı lanetliyorum. Tarih boyunca Kürtler her zaman egemen güçler tarafından katliamlara uğramışlardır. Özellikle Kürtler birlik yolunda ilerleme sağladığında, statüsüne varmak istediğinde egemenler tarafından Kürtlere katliamcı politikalar reva görülmüştür. Halepçe, Qamişlo, Sivas, Maraş ve Gazi gibi. Tarih sahnesinde birçok devlet bir araya gelerek Kürtlere karşı soykırım politikaları yürütmüştür. Bu duruma içeriden ve dışarıdan işbirlikçiler de alet olunmuştur. Bunlardan biri ise Halepçe'dir. Ortadoğu'daki hemen her devlet Kürtlere karşı katliam politikalarını desteklemişlerdir.  Bu da şunu gösteriyor ki, konu ne zaman Kürtler olursa tüm çelişkileri ortadan kalkıp bir olmuşlardır."

Zagros, Kürdistan'da  yaşanan katliamlarda işbirlikçilerin de  çok önemli rolleri olduğuna dikkati çekerek, "Bugün bile Kürtlere karşı katliam girişimleri devam ediyor. Tüm bu katliamları Kürtler kabullenmemelidir. Eğer biz Kürtler olarak tüm katliamlara karşı durmak istiyorsak, birlik olmamız gerekir.  Ancak bu şekilde Kürdistan'ın özgürlüğünü sağlayabiliriz" diye belirtti.