GÖRÜNTÜLÜ

‘Newroz ruhu ile direnişi büyütelim’

2016 yılı Newrozu’nu kutlayan gerillalar, “2016 Newroz’u halkımızın özgürlüğünün başlangıcı olacaktır. Halkımız bu tarihi süreçte Mazlumların ruhuyla direnişe sahip çıkıp, direnişi büyütmelidir” dedi.

2016 yılı Newrozu’nu kutlayan gerillalar, “2016 Newroz’u halkımızın özgürlüğünün başlangıcı olacaktır. Halkımız bu tarihi süreçte Mazlumların ruhuyla direnişe sahip çıkıp, direnişi büyütmelidir” dedi. 

Diyarbakır zindanında Mazlum Doğan’ın başlattığı direnişin takipçileri olan HPG ve YJA Star gerillaları, 2016 yılı Newrozu’nun özgürlük Newroz’u olduğunu ifade etti. Medya Savunma Alanlarında konuştuğumuz gerillalar tüm Kürtlerin katliam politikalarına karşı birleşerek direnişi büyütmeleri çağrısında bulundu.

‘2016 NEWROZU’NUN KÜRDİSTAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜNE VESİLE OLMASINI DİLİYORUM’

2016 Newrozu’nu kutlayan gerilla Bahoz Sine “Direnen bütün halkımızın Newroz’unu kutluyorum. Newroz’un büyük bir direnişe ve özgürlüğe vesile olmasını diliyorum. Demirci Kawa’dan devraldığımız tarihi bir direniş günü olan Newroz Dehaklara karşı direniş sembolü olmuştur” dedi.

Şimdi gelinen aşamada Kürtlerin büyük bir başarı elde ettiğini de sözlerine ekleyen Sine, düşmana karşı direnişin büyümesinin gerektiğine dikkat çekti.

“Gençlerin devrimde başarılı olduğu bu süreçte, devrim etrafında kenetlenmeliler. Çağrımız yurtsever Kürt halkınadır, direnişlerini süreklileştirmeliler” diyen Sine dört parça Kürdistan’a özellikle Doğu Kürdistan’a da gerilla saflarına gelip, direnişlere sahip çıkması ve direnişi büyütmesi çağrısında bulundu.

‘MAZLUM DOĞAN’IN DİRENİŞ RUHU YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR’

2016 Newroz’unun tarihi bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken gerilla Beritan Çiya ise şunları ifade etti: “Kürtler için Nevroz her zaman bir başkaldırı anlamı taşımaktadır. Tarihten günümüze Demirci Kawa ile başlayıp ve Mazlum Doğan ile devam eden bu direnişin önemli bir anlamı vardır. Newroz denildiğinde aklımıza baharla birlikte yenilik ve direniş gelmektedir.

Günümüzde de bu başkaldırının devam ettiğine değinen gerilla Çiya; “Eskiden halkına zülüm yapan Dehaklar vardı. Şimdi ise faşist hegemon olarak adlandırdığımız devletler var. Süreç değişmiş, mekan değişmiş ama zihniyet hala aynıdır. Düşmanımızın tarzında değişiklik olmamıştır. Kan dökmeye doymayan düşman halkımızın üzerine sert bir şekilde gitmeye devam etmektedir. Ama yine de buna baş eğmeme vardır. Demirci Kawa’nın göstermiş olduğu direniş ruh, şimdi Sur, Cizre ve Kürdistan’ın her yerinde devam etmektedir. Mazlum Doğan’ın Amed zindanındaki direniş ve bugün Kuzey Kürdistan’da yürütülen direniş bir birinden kopuk değildir. Mazlum Doğan’ın ruhu bugün Sur Cizre ve Nusaybin’de yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir” dedi.

‘2016 NEWROZ’U İLE ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜ DAHA YAKIN OLACAK’

Newroz’un kendileri için büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken gerilla Çalak Tolhıldan ise şöyle konuştu: “2016 Newroz’u Kürt halkına, gerillalara kutluyorum. Sur, Cizre ve Amed’te direnen halkımıza kutluyorum. Başarı ve Önder Apo’nun özgülük yılı olmasını diliyorum. Ve bütün Doğu Kürdistan halkına Yarsan halkına kutluyorum. Yarsan halkı, Kırmanşah halkı ve bütün Doğu Kürdistan halkı dört parça Kürdistan’daki direnişlere katılmalıdır.”

‘YPS ŞAHSINDA BÜTÜN DİRENİŞÇİLERİN NEWROZU’NU KUTLUYORUM’

YPS şahsında bütün direnişçilerin Newrozu’nu kutlayan gerilla Dengtav Givara ise; “Bütün halkımız YPS öncülüğünde başlatılan direnişe sahip çıkmalı ve YPS etrafında kenetlenmeliler. Newroz ruhuyla direnişi korumalı ve düşmana karşı direnişi büyütmeliler” dedi.

...