Öcalan'ın özgürlüğü için süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlıyor

Diasporada bulunan Şengal Meclisi: Kürt Halk Önderliği’nin sağlık, güvenlik koşullarından kaynaklı yaşadığımız kaygıları gidermek ve kendisinden bir haber alıncaya kadar 23 Ağustos’tan itibaren süresiz, dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlıyoruz.

Diasporada bulunan Şengal Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için CPT önünde açlık grevine başlayacaklarını yazılı bir açıklama ile duyurdu. Şengal Meclisi, “21. yüzyılda yaşıyoruz. Egemen iktidar güçlerinin bu yüzyıl için öngördükleri strateji: Halklar, inançlar, tüm ezilen gruplara uygulanan her türlü soykırım ve kültürkırım ile kendi çıkarlarını uzun vadeli kılmak ve yaşatmaktır” dedi.

“Bu uğurda tüm ezilen kesimler, inanç grupları karşı karşıya getirilmek istenmektedir” denilen açıklamada, “Bugün Kürdistan ve Ortadoğu’da yaşananların hiçbir inanç ve yaşam felsefesiyle uzaktan yakından ilişkisi bulunmamaktadır. Aksine yüzyılın uluslararası iktidar güçleri, milliyetçilik, dincilik gibi temel ideolojik unsurları, ulus devlet sistemi ve İslam dini de kullanılarak her gün katliamlar yaşatmakta, halkların kültürel değerleri yok edilmeye çalışılmaktadır. Bu amaçla ortaya çıkartılan IŞİD çetesi ve yaşattığı terörizm Ortadoğu halkları üzerinde her gün yeni kıyımlar yaşatmaktadır. Biz Êzidî Kürtleri olarak en yakın tarihte bunu yaşadık ve acıları hala devam etmektedir. 7 bine yakın insanımızı katliam esnasında kaybettik, hala yaklaşık 3 bine yakın Êzidî Kürt kadını DAİŞ çetesi elinde bulunmakta ve nerede oldukları bilinmemektedir. Binlerce insanımız, Kürdistan‘ın dört parçasında ve yurtdışında göçmen tarihin en büyük diasporasını yaşamakla yüz yüze bırakılmıştır. Bu durumun sorumluları, uluslararası egemen güçler ve bölgede bulunan KDP’dir. 72 Fermanı yaşayan bir halk olarak bir kez daha bu sonuçları yaşamamızın en büyük nedenlerinden birisi Êzidî Kürtler olarak kendi özsavunmamızı gerçekleştirmemiş olmamızdan kaynaklıdır. Tüm bu durumlardan sonuçlar çıkartarak bugün Şengal‘de toplumsal bir örgütlenme iradesi ve özsavunma güçü açığa çıkmaktadır. Tabiki tüm bunların geliştirici gücü Kürt Özgürlük Hareketi ve Önderliği Abdullah Öcalan‘dır. Bugün ideolojik ve pratik olarak Ortadoğu’da halklar ve inançlar için tek kurtuluş yolu, pratik somut gerçekliği, umudu Kürt Halk Önderliği Abdullah Öcalan‘ın sahip olduğu halklar stratejisidir. Bunun pratik ifadesi bugün Şengal topraklarında da ortaya çıkan halkların öziradesine dayalı yönetim ve yaşam projesi demokratik özerkliktir” diye belirtildi.

Şengal Meclisi açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:

“Bu gerçekliğe rağmen Kürt Halk Önderliği 17 yıldır İmralı adasında tecrit ve izolasyon koşullarında bulunmaktadır. Kürt Halk Önderliği’nin sağlığı, güvenliği Êzidî Kürtlerinin geleceğidir. Ona yapılan her türlü yönelimleri kendi kimliğimize yapılmış saldırılar olarak ele alıyoruz. Bu yüzden 15 Temmuz günü Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ve ardından T. Erdoğan‘ın geliştirdiği darbe içinde darbe süreci hala devam etmektedir. 15 Temmuz ile birlikte Kürt Halk Önderliğinden haber alınamamaktadır. Bu konuda tüm uluslararası kurumlar kayıtsız kalmaktadır. Başta CPT İmralıya gitmesi gerekirken, Kürt halkının kaygılarına cevap olması gerekirken, bu görevini yerine getirmemektedir. Halk olarak kaygılarımız en üst düzeye çıkmıştır.

Diaspora da bulunan Şengal Meclisi olarak yaşanan sürece kayıtsız kalamayacağımızı göstermek ve bu konuda Kürt Halk Önderliğinin sağlık, güvenlik koşullarından kaynaklı yaşadığımız kaygıları gidermek ve kendisinden bir haber alıncaya kadar süresiz, dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlıyoruz. Eylemimizin amacını ve taleplerimizi ayrıntıları ile tüm kamuoyu ile paylaşmak üzere 23 Ağustos günü Fransa‘nın Strasbourg şehrinde CPT önünde bir basın açıklaması düzenlenecek ardından eylemimiz başlayacaktır. Basın açıklamasına eylemimize destek veren kurum ve şahsiyetler de katılacaktır.

CPT önünde geliştireceğimiz eylemimize tüm duyarlı dostları, demokratik çevreleri desteklemeye davet ediyoruz. Basın açıklaması kitlesel olacaktır. Bu konuda başta tüm Êzidî inancına sahip halkımızı, yine farklı inanç gruplarını ve tüm halkımızı ve dostları bizlerle olmasını bekliyoruz. Gün özgürlüğüne ve Önderliğine sahip çıkma günüdür diyoruz.”