GÖRÜNTÜLÜ

ÖGC: AKP, özgür basına darbe girişiminden sonuç alamayacak!

ANF'ye konuşan Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Eş başkanı Nevin Erdemir ve ÖGC Yöneticisi Mehmet Ali Ertaş, özgür basının sesini kısılamayacağını belirtti.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti'nden Özgür Gündem'in kapatılmasına ve çalışanlarının darp edilerek gözaltına alınmasına tepki geldi.

AKP hükümeti tarafından kapatılan ve 25 çalışanı polis tarafından darp edilerek gözaltına alınan Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. 

ANF'ye konuşan Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Eş başkanı Nevin Erdemir ve ÖGC Yöneticisi Mehmet Ali Ertaş, özgür basının sesini kısılamayacağını belirtti.

ERDEMİR: ÖZGÜR BASINA DARBE GİRİŞİMİ!

Erdemir, "Her iktidarın kendi sistemini, kendi iktidarlığını oluşturmadan önce ilk yöneldiği basın alanıdır. Bu anlamda basın alanında halkın sesi olan, gerçeğin takipçisi olan basın organlarına yöneliyorlar. Bugün Gündem gazetesine yönelim de bu politikaların bir devamıdır. '90’lı yıllardan beri her iktidarın yaptığını bugün AKP iktidarı da devam ettiriyor; hedef olarak Gündem gazetesini seçti" dedi.

Erdemir, 15 Temmuz gecesinde yaşanılan darbe girişimine dikkati çekerek, bugün de Özgür Gündem'e yapılanın AKP iktidarı tarafından bir darbe girişimi olduğunu dile getirdi. Erdemir, Aralık 2011'i hatırlatarak, "AKP iktidarı ve Cemaatin yine özgür basına ve Gündem gazetesinin de içinde olduğu basın kuruluşlarına ilişkin müdahalesi oldu. Ancak, o zamanki müdahaleye ve şu an yapılan baskınlara bakarsak aradaki farklı görebiliriz. Belki niyet aynı ama o zamanlar sadece çalışan gözaltına alındı. Bugün hem gazete kapatıldı, hem de çalışanları hunharca darp edilerek gözaltına alındı. Bizler bu durumu şiddetle kınıyoruz; derhal bu durumdan vazgeçmeleri gerektiğini belirtiyoruz. Gözaltına alınan gazeteci meslektaşlarımızın da bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

ERTAŞ: GERÇEĞİ SAKLAYAMAYACAKLAR

Ertaş da Özgür Gündem'in kapatılmasını kınayarak, AKP iktidarının hedefinin gerçekleri saklamak olduğunu ifade etti. Ertaş, ‘’Tutukladılar, darp ettiler, gözaltına aldılar ama özgür basın yılmadı. Yılmadıklarını görünce bu sefer gazeteye baskın yaptılar ve insanlık dışı bir şekilde arkadaşlarımızı gözaltına aldılar" dedi.

Ertaş, bu uygulamaları kesinlikle kabul etmeyeceklerinin altını çizerek, AKP iktidarının kendi iktidarlığını güçlendirmek için böyle bir girişimi olduğunu söyledi. Gerçeklerin ve hakikatin arkasında olmaya devam edeceklerini söyleyen Ertaş, hiçbir zaman susmayacaklarını kaydetti.