Önlü: Esnafı kepenk kapatma değil, OHAL bitiriyor

HDP Milletvekili Önlü, Dersim'de esnafı olumsuz etkileyenin kepenk kapatma değil, devletin OHAL uygulamaları olduğunu belirtti.

Dersim'de devlet, esnafın savaş politikalarına karşı kepenk kapatmasına tahammül edemiyor. Tunceli Valiliği'nin açıklamasının ardından, devletin güvenlik güçleri esnafı teker teker kapı aralarından not bırakarak, ifadeye çağırdı. Önceki gece de 10’a yakın kişi aranarak emniyete davet edildi ve gözaltına alındı.

ÖNCÜ: HALKA SORALIM

ANF'ye konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü ise şunları ifade etti: “Valilik, açıklamasında kamu yararından bahsetmiş. Peki, sormazlar mı; madem kamu yararı var, neden saat 17.00'dan sonra bankalar, valilik binaları kapanıyor? Saat 17.00'den sonra halkın bankada işi var, resmi kurumlarda işi var... O vakit kepenk değil; esnafı, işçiyi, genci, köylüyü Kanun Hükmünde Kararnameler ve OHAL politikalarınız bitirdi!"

"Esnafın ticaretini, kamunun yararını OHAL engelliyor diyen" Önlü, şunları da söyledi: "Savaş politikalarının başladığı günden bu yana 'yasaklı bölgeler' kamu yararını yok sayıyor. Gelin, halka gidelim, halk konuşsun. Hayvancılıkla geçimini sağlayan, arıcılık yapan, yaylalara çıkan halkımıza, esnafımıza soralım; savaş politikalarından bu yana ne yaptınız, kamu yararına dair bir şey gördünüz mü, diye... Esnafın savaş politikalarına karşı kendiliğinden böyle bir tepki göstermesini kabullenemediler. Onun içindir ki, esnafın bu tepkisine karşılık bu tür uygulamaları başlattılar."

ESNAF: DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANDIK

Öte yandan Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nün kapı aralarından esnafa bıraktığı bildirilere tepki gösteren Dersimli esnaflar ise "Demokratik hakkımızı kullandık. Savaş politikalarının son bulmasını istiyoruz" dedi. 

...