GÖRÜNTÜLÜ

Özgür Gündem dağıtımcıları: Baskı ve engelleri tanımıyoruz!

Amed’de Özgür Gündem dağıtımcıları, gazetenin kapatılmasına tepki gösterirken, her koşulda gazeteyi halka ulaştırmak için mücadele edeceklerini kaydetti.

Özgür Gündem gazetesi kapatılmasına rağmen bugün de ‘Özgür Gündem ile Dayanışma Büyüyor’ manşetiyle 8 sayfa olarak okuyucularla buluştu.

Özgür Gündem'in İstanbul 8. Sulh Mahkemesi tarafından kapatıldıktan sonra editör ve çalışanlarının polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmasına Amed’deki gazete dağıtımcılarından tepki geldi. Dağıtımcılar "Her zaman olduğu gibi gazetemizi dağıtmaya devam edeceğiz" mesajını verdi.

‘KÜRT SİYASETİNİ YOK ETMEK İSTİYORLAR’

Amed'de 7 aydır Özgür Gündem ve Azadiya Welat'ın dağıtımcılığını yapan 21 yaşındaki Agit Turan, sistemin dayattığı baskıyı kabul etmeyerek özgür basın alanında çalışmaya başladığını söyledi. Turan, "OHAL ilan edilmesi Fetullah Gülen şahsına değil tüm Kürt halkına işlenmiştir. Erdoğan bilerek Kürt siyasetini yok etmeye çalışıyor ve siz siyaseti yok etmek isterseniz ilk önce basından başlarsınız" dedi.

"Boyun eğmeyeceğiz’ diyen Turan, "Her ne olursa olsun ben ve arkadaşlarım bütün baskılara rağmen gazete dağıtmaya devam edeceğiz’’ diye ekledi.

'HER ŞARTTA DAĞITIMA DEVAM EDECEĞİZ'

Özgür Gündem Dağıtımcısı Ferit Toprak da gazeteyi dağıtmaya devam edeceklerini ifade ederken, doğru yolda olduklarını ve yollarından asla vazgeçmeyeceklerini belirtti. Sonuna kadar kararlı olduklarını vurgulayan Toprak, "Cezaevine girsek bile dağıtmaya devam edeceğiz. Baskıları tanımıyoruz çünkü Özgür Gündem ve Azadiya Welat doğruları yazan bir gazetedir. Bizler de okumaya ve dağıtmaya her sabah olduğunu gibi devam edeceğiz’’ diye konuştu.’

Kentte 8 aydır gazete dağıtımcılığı yapan Hakkı Aydın, kapatma kararından derhal geri adım atılmasını istedi. Her şartta gazeteleri dağıtmaya devam edeceklerini vurgulayan Aydın, gözaltına alınan Özgür Gündem çalışanlarının da bir an önce serbest bırakılması gerektiğini belirterek, engelleri tanımadıklarını söyledi.

...