PKK: Mahmut yoldaşın özgür Kürdistan özlemini gerçekleştireceğiz

Yaşamını yitiren Gümüş’ün ailesi ve Kürt halkına başsağlığı dileyen PKK “Mahmut yoldaşımızı sevgi ve minnetle anıyor, O'nun özgür Kürdistan özleminin mutlaka gerçekleşeceğinin sözünü bir daha veriyoruz” dedi.

PKK Yürütme Komitesi, yaşamını yitiren Mecit Gümüş (Mahmut)’e ilişkin yazılı açıklama yaptı. PKK, “Değerli yoldaşımız Mahmut (Mecit Gümüş) yakalandığı kanser hastalığından kurtulamayarak şehit düşmüştür. Ailesi, yakınları, yoldaşları ve Mardin halkı başta olmak üzere tüm Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Kırk yıldır mücadele eden Mahmut yoldaşımız direniş çizgisinden hiç taviz vermemiş, son nefesini de Kürdistan dağlarında yoldaşları arasında verme onurunu yaşamak istemiştir. Sağlık nedenleriyle cezaevinden bırakılınca hemen PKK ile ilişki kurmuş, son aylarını dağlarda yoldaşlarının arasında geçirme önerisi yapmıştır. Bu önerisi kabul edilince büyük sevinçle Kürdistan dağlarına ulaşmıştır. Özgürlük dağlarıyla kucaklaştıktan 20 gün kadar sonra kaldığı hastanede şehit düşmüştür” dedi.

“Mahmut arkadaşımız partinin ilk kurulduğu yıllarda Özgürlük Hareketi'ne katılmıştır. Yıllarca gerillacılık yapmıştır” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Bakurê Kurdîstan’da çalışmalar yürütürken iki defa yakalanmış, Amed zindanı başta olmak üzere 20 yıla yakın çeşitli cezaevlerinde kalmıştır. İkinci yakalanışından sonra da çıkar çıkmaz yine Kürdistan dağlarıyla, örgütüyle ve yoldaşlarıyla buluşmuştur.

Özgürlük mücadelesi içinde birçok görev almıştır. 2013 yılında Rusya’ya hem tedavi olması, hem de siyasal faaliyet yapması için gönderilmiş; ancak Rusya Türkiye ile ilişkilerini geliştirme ve karşılığında bazı tavizler almak için Mahmut yoldaşımızı Türkiye'ye teslim etmiştir. Böylece üçüncü defa soykırımcı Türk devletinin zindanlarına düşmüştür. Üçüncü defa düştüğü zindanda kanser hastası olmuş ve kısa sürede zindanda kalamaz hale gelmiştir. Zindandan bırakılır bırakılmaz yeniden yıllarca omuz omuza mücadele ettiği yoldaşlarının yanında olmak istemiş ve bu arzusu yerine getirilmiştir.

Mahmut yoldaş, Mardin’in yurtseverlik karakteriyle yetişmiş; PKK'nin Mardin ve ilçelerinde gelişmesinde önemli bir emeğe sahip olmuştur. Devrimci yaşamında her zaman inançlı ve coşkulu olmuş, bu mücadelenin kazanacağına dair inancını hep yüksek tutmuştur. Ömrünün sonuna kadar da hep bu mücadelenin bir neferi olmuştur. Bir PKK kadrosu olarak görevin büyüğü küçüğü demeden çalışmış, özgürlük mücadelesinin bir parçası olmanın gurur ve onuruyla çalışmalarını coşku içinde yürütmüştür.

Halka, Önderliğe, partiye ve yoldaşlarına bağlılığın örneğini gösteren Mahmut yoldaşımızı bir daha sevgi ve minnetle anıyor, onun özgür Kürdistan özleminin mutlaka gerçekleşeceğinin sözünü bir daha veriyoruz.”