Qamişlo’da binler 14 şehidini uğurladı

Farklı tarihlerde yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçıları ile 2 asayiş üyesi Rojava'nın Qamişlo kentinde düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo’da farklı tarihlerde yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçıları Gulistan Kerboran, Gelhat Amed, Dêrsim Olaş, Robar Devrim, Kerîm Şirnex, Munzûr Serhed,  Şîlan Cûdî, Hîra Wan, Rojdî Dîren, Bengî Dîren Mûş ve Besê Çiya ile asayiş üyeleri Neserîn Kisêr (Nûda) Merwan Elî, Şehit Delil Saruxan Şehitliğinde kitlesel bir şekilde son yolculuğuna uğurlandı.

YPG/YPJ savaşçıları Gulistan Kerboran, Gelhat Amed, Dêrsim Olaş, Robar Devrim, Kerîm Şirnex, Munzûr Serhed, Şîlan Cûdî, Hîra Wan, Rojdî Dîren, Bengî Dîren Mûş ve Besê Çiya Şehit Delil ile asayiş üyeleri Neserîn Kisêr (Nûda) Merwan Elî son yolculuğuna uğurlandı.

Enteriyê mahallesindeki Mala Gel önünde toplanan binlerce kişi şehitlerin cenazelerini omuzlara alarak Şehit Delil Saruxan Şehitliğe getirdi.

Cizîr Kantonu Eşbaşkanı Heyfa Erebo, Yürütme Meclisi Eşbaşakanı Ebdilkerîm Saroxan ve yardımcısı Hisên Ezzam, MSD Kadın bürosu üyeleri ve konsey üyelerinin de aralarında olduğu binlerce kişi, sık sık “Şehit namirin” sloganlarını attı ve YPG/YPJ, TEV-DEM bayrakları ve şehitlerin posterlerini taşıdı.

Şehitlikte analar ellerinde kına tepsileri ile şehitlerin cenazelerini karşıladı, tabutlardan aşağıya pirinç döktü. Asayiş güçlerinin askeri bir tören de düzenlediği cenaze töreninde Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Mehsûm Hesen bir konuşma yaptı.

Hesen, “Bugün son yolculuğa uğurladığımız şehitler Minbic’i özgürleştireceklerine dair söz veren şehitlerdir, onların sözlerini yerine getireceğiz” diye konuştu.

Şehit ailelerine, Rojava ve Suriye başsağlığı dileklerinde de bulunan Hesen, KDP’nin şehit cenazesine saldırısını da lanetledi ve “Kutsal değerlerimize saldıranlar hesabını da verecektirler” dedi.

Cizîr Kantonu Eşbaşkanı Heyfa Erebo yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Rojava’nın halkların kardeşliğine dayalı yaşam mücadelesi zafere kadar sürecektir.”

Savaşçıların künyesinin okunması ve şehadet belgelerinin ailelerine teslim edilmesi ardından şehitler sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

...