Radyo Karacadağ çalışanlarına tutuklama

Van'da 3 kişi gözaltına alınırken, Urfa'da ise kapatılan Radyo Karacadağ'ın çalışanları tutuklandı.

AKP/Saray'ın siyasi soykırım uygulamaları sürüyor. 

Van'ın Saray ilçesinde sabah saatlerinde kimi evlere polislerce baskın yapıldı. Baskınlarda, Serav Belediye Meclisi Üyesi Atakan Kaplan ile Salih Özay, Celil Bina ve Kemal Çalışkan isimli kişiler gözaltına alındı. 4 kişi, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. 

Erciş ilçesine bağlı mahallelere de sabah saatlerinde eş zamanlı polis baskını yapıldı. Hocaali Mahallesi Muhtarı Ferhat Göçmüş ve Deliçay Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Çelik ile Hikmet Elmas isimli kişiler, darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi İlçe Jandarma Karakoluna götürüldü.

URFA

Savcılık tarafından gözaltı süreleri 5 gün uzatılan HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü ile beraberindeki 3 kişi, bugün yeniden adliyeye çıkarıldı. 
Savcılık ifadesinin ardından Sürücü yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık ifadeleri ardından tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edilen Sadık Demir, Mizgin Çay ve Salih Erbekler “örgüt üyesi” oldukları gerekçesiyle tutuklandı. 

Demir, kapatılan Radyo Karacadağ'ın bağlı olduğu Fırat Basın Yayın A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı iken, Mizgin Çay ve Erbekler de radyonun eski çalışanlarıydı.

Üç kişi, Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.