Rejim güçleri Ezîziyê’de 4’ü çocuk, 6 sivili katletti

Rejim güçlerinin Ezîziyê mahallesine yönelik topçu saldırılarında 4’ü çocuk, 6 sivil hayatını kaybetti. Saldırıda 8 sivil yaralandı.

Baas rejim güçleri Asayiş, YPG-YPJ ve HPC güçlerinden aldığı ağır darbeler sonrası, Hesekê’deki sivil mahalleleri bombalamaya başladı. Mesakin, Til Hecer ve Mifîtî mahallelerinden sonra bu seferde Ezîziyê mahallesi rejim güçleri tarafından bombalanıyor. Saat 19.00 sularında 2 havan topu Ezîziye mahallesine düştü. Düşen toplardan biri sivillere ait olan, Umer Bin Ebdulezîz okulu yakınlarındaki bir eve düştü. saldırı sonucu 4’ü çocuk, 6 sivil katledilirken, 8’i de yaralandı.

Rejim güçlerinin topçu saldırılarında Heyder Fewad (6), Lorens Salim (8), Dunya Salim (5), Sefyan Salim (8), Ramî Hamid Ebud (20) ve isimi öğrenilemeyen bir yurttaş katledilirken, 8 yurttaş da yaralandı. Yaralılardan 7’si Wetenî hastanesinde yer bulunmadığı için Amûdê hastanesine kaldırıldı.

Mahalle halkı, çocukların mahallede oyun oynadığı bir sırada rejim güçlerinin topçu saldırılarının gerçekleştiğini, rejim güçlerinin mahallelerinde askeri bir merkez bulunmamasına rağmen bilinçli olarak hedef alındığına dikkat çekti.

Atılan toplardan diğeri ise Keleş sokağında bulunan sivil bir yurttaşa ait eve isabet etti. Halk çatışmalardan dolayı evlerini terk ettiği için her hangi bir can kaybı yaşanmazken sokakta maddi hasar meydana geldi.