Roboskili aileler: AKP katliamlar ile hatırlanacak

Roboskili ailelerin adalet arayışı sürüyor. Aileler Roboski, Ankara, Suruç, Cizre, Sur, Silopi ve İdil'deki katliamların sorumlusu olarak AKP'yi işaret etti.

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde AKP iktidarının talimatıyla savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 34 sivilin aileleri, katliamın 219’uncu haftasında çocuklarının mezarı başında bir araya geldi. Adalet taleplerini yineleyen aileler, "Roboski için, adalet için failler yargılansın" yazılı pankartı açtı.

'YÜZ YILLARDIR KATLEDİYORLAR'

Aileler adına konuşan Berivan Encu, “Cizre, Silopi, İdil ve Sur'da tank, top ve binlerce asker, polis ile 'sokağa çıkma yasağı' adı altında yapılan operasyonlar sonrası 'artık buralarda operasyonlar bitti, huzur sağlandı ve temizlendi' sevinç naraları atan AKP ve yandaş medyası şunu çok iyi bilsin ki, kan lekesi sadece barış ile temizlenir” dedi.

Encu, devletin doğrudan faili olduğu veya zemin hazırladığı katliamlarının yüz yıllardır sürdüğüne vurgu yaptığı konuşmasında, AKP'ye şöyle seslendi: "Yıllardır benzer politikaları sizden öncekiler de denedi. Nasıl ki tarih onları katliamları ile anıyorsa tarih sizi de aynı böyle hatırlayacak. Cizre, Sur, İdil ve Silopi'de huzur ve kamu düzenini sağlama adı altında geriye katliamlar, yüz binlerce göç, talan olmuş kentler kaldı."

'ERDOĞAN ROBOSKİ KARARINA SAYGILI!'

Roboski, Suruç ve Ankara'daki katliamların sorumlusu olan AKP iktidarının Cizre, Sur, Silopi ve İdil'de yeni katliamlar ve insanlık suçlarını işlediğini belirten Encu, "Bugün yargı ve hukuki mercileri, Cumhurbaşkanı ve iktidar partisi AKP işlenen bu suçların sorumlularını aleni bir şekilde koruyup kollamaktadır. Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül kararı için, 'saygı duymuyorum, uymuyorum' diyen Erdoğan, Roboski Katliamı için verilen ret kararına çok saygılı olabiliyor” diye ifade etti.

'KATLİAM VE HIRSIZLIKLARINI ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Berivan Encu, HDP'li eş genel başkan ve milletvekillerine yönelik 'dokunulmazlık tehdidi’ne de tepki göstererek, "HDP'li vekillerimize karşı yürütülen linç kampanyası ve dokunulmazlıklarının kaldırılması için yürütülen kirli politika aslında kendi katliamlarını, yolsuzluklarını ve hırsızlıklarını örtme çabasından başka bir şey değildir. Milletvekillerimiz bizim onurumuzdur, onlar bizim irademizdir" diye konuştu.