Rojava ve Kuzey Suriye Kurucu Meclisi, 200 delegeyle toplandı

Rojava ve Kuzey Suriye Kurucu Meclisi toplantısı başladı. Rojava ve Kuzey Suriye bölgelerinden 200 delegenin katıldığı toplantıda, Halepçe Katliamı da anıldı.

Rojava ve Kuzey Suriye Kurucu Meclisi toplantısı, "Birleşik Suriye ortak yaşam ve halkların kardeşliğinin teminatıdır” sloganıyla, Girkê Legê’ye bağlı Rimêlan kasabasında toplandı.

İşçi Sendikası’nın Toplantı Salonu’nda düzenlenen geniş katılımlı Kurucu Meclis toplantısına Rojava kantonları ile Kuzey Suriye bölgelerinde yaşayan Kürt, Arap, Süryani, Asuri, Türkmen, Ermeni, Çeçen halkalrının temsilcileri, El-Şehba, Minbic ve Halep bölgelerinden 200 temsilci katıldı.

Rojava ve Kuzey Suriye bölgelerinin geleceğinin belirleneceği toplantıya Cizîr kantonu Eşbaşkanları Şêx Himêdî Deham El-Hadî ve Hediye Yûsif, Demokratik Özerklik yönetimi Cizîr, Kobane ve Efrîn katonları yöneticileri ile Demokratik Suriye Meclisi üyeleri, Girê Spî özyönetimi, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) temsilcileri, YPG/YPJ, TEV-DEM, Kadın ve gençlik örgütleri temsilcileri de katılım sağladı.

Toplantı saygı duruşuyla başlarken, açılış konuşması ise Cizîr Kantonu Eş Başkanı Şêx Himêdî Deham tarafından yapıldı. Girê Spî Özyönetimi Eş Başkanı Mensûr Selûm da katılımcıları selamladı.

HALEPÇE ANILDI

Toplantıyı idare edecek divan seçiminin ardından Asuri, Ermeni,  Süryani,  Türkmen, Arap, Kürt, halk temsilcileri ile Ezidi, Alevi inançlarının temsilcileri Halepçe Katliamı'nı andı. 
 

...