GÖRÜNTÜLÜ

Şamoyev için Moskova’da tören düzenlendi

Moskova'da yaşamını yitiren Merab Şamoyev için cenaze töreni düzenlendi. KCK de törene mesaj göndererek, Şemoyev'in 'emek şehidi' olduğunu vurguladı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 15 Ekim sabahı kanser tedavisi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Uluslararası Kürt Sosyal Kurumlar Birliği Başkanı ve KNK’nin ilk üyelerinden olan Merab Şamoyev için Moskova’da bulunan Mala Kurda’da (Kürt Otonomi Binası) cenaze töreni düzenlendi. Otonomi bahçesinde düzenlenen törene, ailenin yanı sıra Moskova’da yaşayan Kürdistanlılar, Kürt kurum temsilcileri katıldı. Törende Êzidî inancına göre dini vecibeler yerine getirildikten sonra, Merab Şamoyev ile uzun yıllar birlikte çalışan Refikê Kamıl bir konuşma yaptı. Kamıl, Şamoyev’in Kürt halkı için uzun yıllar emek sarf ettiğine dikkat, çekerek, “Herkesin yardımına koşardı” dedi. 

'BABAM HER KÜRDÜN YARDIMINA KOŞARDI'

Oğul George Şamoyev ise şunları söyledi: "Babam yardıma ihtiyacı olan her Kürt için bir dost, ağabey, kardeş gibiydi. Hem diplomat hem de avukat kimliğiyle Rusya’da yaşayan bütün Kürtlerin yardımına koşardı. Onun için de onu tanıyan bütün Kürtler tarafından sevilir ve sayılırdı. Bugün bizi burada yalnız bırakmayan, acımızı paylaşmak için burada olan herkese ailemiz adına teşekkür ediyorum."
Törene katılan KNK temsilcileri de aileye başsağlığı dilerken, KCK Şehit Aileleri Komitesi tarafından Şamoyev Ailesi'ne şehitlik plaketi teslim edildi.

KCK: EMEK ŞEHİDİDİR

Törende okunan KCK mesajında, Şamoyev’in emek şehidi olduğu belirtildi. Şamoyev ailesine hitaben yazılan mesajda, Şamoyev’in derin yurtseverlik duyguları ve bilinciyle Kürt mücadelesinde 20 yılı aşkın süre mücadele verdiği kaydedildi. Mesajda, “KCK olarak Şamoyev Ailesi'ne, Êzidî halkımıza ve sevenlerine başsağlığı diliyor, halkımızın başı sağ olsun diyoruz. Şamoyev’in ve binlerce şehidimizin özlemini duyduğu özgür Kürdistan mutlaka inşa edilecektir" denildi.

YARIN TİFLİS'E GÖNDERİLECEK

Törenin ardından “Şehîd namirin” sloganlarıyla Şamoyev’in naaşı otonomi binasına alındı. Ailesi, mücadele arkadaşları ve sevenleri yarın sabaha kadar taziyeleri burada kabul edecek. Şamoyev’in naaşı yarın (Salı) sabah saat 10.00’da konvoy eşliğinde Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e gönderilerek aile mezarlığında toprağa verilecek.
 

...