Sarıyıldız: Cizre Newroz'una tüm halkımız katılmalı

Katliamlara Cizre'de 22 Mart'ta düzenlenecek final Newroz'u ile yanıt verilmeye hazırlanılırken, etkinliğe katılım çağrısı yapan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Kawaların torunları Dehaklara karşı direnişte olacak" dedi.


Aylar süren ve 200'ün üzerinde insanın vahşice katledildiği Cizre, 22 Mart'ta düzenlenecek final mitingine hazırlanıyor. Katliamlara Newroz alanında mesaj verecek olan Cizre'de hazırlıklar da sürüyor. Final Newroz'una ilişkin konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, sıkıyönetim saldırılarına en güçlü cevabın direniş günü olan Newroz'da verileceğini dile getirdi. Ayın 22'sinde düzenlenecek Newroz'un çok önemli olduğunun altını çizen Sarıyıldız, "Halkımız tüm acılarına rağmen, çocuklarının anısını canlı tutup, Newroz alanına akın etmelidir” dedi.

Son aylarda Cizre’ye çok kapsamlı saldırıların olduğuna işaret eden Sarıyıldız, “Halkımız bu saldırılar karşısında onurunu görkemli bir şekilde savundu. Halkımız bedel ödedi, ancak sistemin saldırıları karşısında diz çökmedi. Kawaların torunları Dehaklara karşı her zaman direnişte olacak. Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Halkımız bu çerçevede hareket edecektir” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe HDP ve DBP eş genel başkanları başta olmak üzere tüm seçilmişlerin katılacağını aktaran Sarıyıldız, “Kent dışından binlerce yoldaşımız bizimle dayanışmak için gelecek. Bütün seçilmişlerimiz burada olacak. Başta civar köylerde yaşayan halkımız olmak üzere, tüm halkımızı 22 Mart günü sabahın erken saatlerinde HDP ilçe binası önüne davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

Cizre Newroz'unun anma niteliğinde olacağını belirten Sarıyıldız, "Sistemin saldırıları karşısında diz çökmeyen çocuklarımızı bu etkinlikle anacağız” diye ekledi.