Şehba Meclisi: Demokratik, özgür bir Suriye için askeri adımları destekliyoruz

Şehba Bölgesi Yürütme Meclisi Şehba Diplomatik İlişkiler Bürosu ve Şehba Bölgesi Rûsipîler Meclisi yaptığı ortak açıklama ile demokratik, özgür ve federal bir Suriye’nin inşasını garantileyen askeri adımları destekleyeceklerini belirtti.

Şehba Bölgesi Yürütme Meclisi Şehba Diplomatik İlişkiler Bürosu ve Şehba Bölgesi Rûsipîler Meclisi’nin ortak açıklamasında şunlara yer verildi: “Şehba bölgesinde yaşayan Kürt, Arap ve Türkmenler tam bir yıldır DAİŞ zulmü altında büyük acı ve zahmet dolu günler yaşadı, yaşıyor. Çeteler şimdiye kadar onlarca insanımızı katletmiş ve binlercesi yaşam alanlarını terk ederek göç etmek zorunda kalmışlardır. Çetelerin baskı ve zulmüne en çok kadınlar maruz kalmış ve insanlık sırlarını aşan her türlü kirli uygulamalarla karşı karşıya kalmışlardır.

Minbic Askeri Meclisi ve QSD savaşçıları tarafından Minbic’in kurtarılması Şehba bölgesindeki halkının özgürlük umutlarını yeniden yeşertmiştir.

Bu vesileyle kuruluşu iki gün önce ilan edilen Bab Askeri Meclisini kutluyor ve demokratik, özgür ve federal bir Suriye’nin inşasını garantileyen askeri adımları destekleyeceğimizi belirtiyoruz.”