Şemdinli’deki devrimci operasyonda çok sayıda askeri araç imha edildi

HPG BİM Şemdinli'de düzenlenen devrimci operasyon sonucunda 1 tank, 2 akrep, 1 kobra tipi zırhlı araç, 1 TOMA, 1 konteynır ve 1 mobese kamerasının imha edildiğini, 4 Ejder, 2 kobra, 1 akrep tipi zırhı aracın darbelendiğini belirtti.

HPG BİM, 18 Ağustos günü Şemdinli merkeze yönelik 7 koldan düzenlenen devrimci operasyonun detaylarını paylaştı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG BİM, operasyon sonucunda 1 tank, 2 akrep, 1 kobra tipi zırhlı araç, 1 TOMA, 1 konteynır ve 1 mobese kamerası imha edilirken; 4 Ejder, 2 kobra, 1 akrep tipi zırhı aracın darbelendiğini, eylemlerde 5 PÖH’ün öldürüldüğünü belirtti.

HPG BİM, 18 Ağustos günü Şemdinli Merkeze yönelik HPG gerillaları tarafından 7 koldan düzenlenen devrimci operasyonunun detaylarını şöyle paylaştı:

“18 Ağustos günü Şemzinan Merkez'e yönelik gerillalarımız tarafından 7 koldan eylem gerçekleştirilmiştir. Dün kısa açıklamasının verdiğimiz devrimci operasyonun detayları şöyledir:

Birinci kol; Kaymakamlığa bağlı lojmanları hedef alarak etkili vurmuş, yer yer çatışmalara dönüşerek devam etmiştir. Ejder tipi bir aracın darbelendiği eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

İkinci kol; PÖH'e ait Çağlayan dershane binası hedef alınarak etkili vurulmuş ve bina yanmıştır. Burada PÖH'ler ile çatışmalar yaşanırken Ejder tipi araçta vurulmuştur.

Üçüncü ve dördüncü kollar; İlçe Jandarma Nizamiyesini ve tepesini hedeflemiş düşmanın zırhı araçlarla yoğun hareketliliği sonucu çatışmalar yaşanmıştır. Cumhuriyet caddesinde bir Kobra tipi araç hedef alınarak vurulmuş ve darbelenmiştir.

Beş, altı ve yedinci kollar ise Şemzinan girişinde bulunan PÖH noktalarını ve mevzilerini hedef alarak etkili vurmuştur. PÖH'e ait 10 zırhlı araçta vurulmuş, Beşinci kolun vuruşlarında 4 PÖH ölürken 1 TOMA ve 1 Akrep tipi araçta imha edilmiştir. Burada 1 Kobra tipi zırhlı araçta darbelenmiştir. Altıncı kolun vuruşlarında polislere ait bir konteynır hedef alınarak imha edilmiştir. Bu vuruşlardaki ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. Yedinci kolun vuruşları sonucunda 2 akrep ve 1 kobra tipi zırhlı araç imha edilmiş, 1 Akrep ve 1 Ejder tipi zırhlı araçta darbelenmiştir. Burada ayrıca bir 1 polis öldürülmüştür.

Üçüncü ve dördüncü kollarındaki birliklerimiz Şapatan beldesini denetime almış ve sabah saat 07.00'den itibaren Şemzinan- Gever yolu ulaşıma kapatılmıştır. TC ordusu tanklarda denetim bölgelerine müdahale etmek istese de ciddi bir sonuç alamamış kimi sivil araçlara top atışı yapmıştır. Saat 09.45'te Şapatana doğru hareket eden bir tankta sabotaj eylemi yapılmış ve bu tank tümden imha edilmiştir. Akşama doğru gerillalarımızın bir kademe geri çekilmesi ile birlikte 2 Kobra tipi zırhlı araç ölü ve yaralılarını kaldırmıştır.

Bugün sabah saat 07.45'te bir askeri konvoy Şemzinan'dan çıkmaya çalışırken gerillalarımız tarafından vurulmuş ancak ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

Devrimci operasyon sonucunda 1 tank, 2 akrep, 1 kobra tipi zırhlı araç, 1 TOMA, 1 konteynır ve 1 mobese kamerası imha edilirken; 4 Ejder, 2 kobra, 1 akrep tipi zırhı araç darbelenmiştir. Bu eylemlerde net 5 PÖH ölürken, zırhlı araçlarda da birçok asker ölmüştür. Eylem sonrası Şapatan'a bağlı Serero ve Bêtkarok alanlarında operasyon başlamıştır. Gerçekleşen eylemler Gostê şehitleri anısına düzenlemiştir.”