Siirt Belediyesi, halkın iradesine dönük saldırıyı protesto etti

Siirt Belediyesi, bugünkü toplantısında Kışanak, Anlı ve Ata'nın tutuklanmasını protesto etti, Dünya Kobanê Günü'nü kutladı.

Siirt Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarının ilk günkü oturumu, eş başkanlar Belkiza Beştaş Epözdemir ve Tuncer Bakırhan başkanlığında, meclis toplantı salonunda meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 
Toplantıda, Amed Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı ve KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata'nın tutuklanması, "İrademe Dokunma” yazılı dövizler açılarak protesto edildi.

'BİZ MAĞDUR EDİLİRKEN GÜLEN'E ALKIŞ TUTUYORLARDI'

Bakırhan, tutuklamaları kınayarak, "Devlet Fethullah Gülen ile fotoğraf çeken, önünde diz çöken, hediyeler alıp götüren, randevu almak için kuyruğa girenleri değil, alakasız, ilgisiz,  uzaktan yakından bağı ilgisi olmayan, hatta geçmişte onun silindiri altından geçmiş insanları tutuklamaya çalışıyor. Sayın Gültan Kışanak ve Fırat Anlı da bunlardan birisidir. Cemaat tarafından yapılan 'KCK Operasyonları' ile içeride yatanlar bizlerdik. Ona alkış, ayna ve çanak tutanlar ne hikmetse hiç alakasız, ilgisiz bir şekilde değerlendirmeler yapıyor” şeklinde konuştu. 

Bakırhan, şöyle devam etti:

“Burası bizim ülkemizdir. Bizler burada kalacağız. Haklı, hak ve hukuk çerçevesinde taleplerimiz var. Bu taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz. Bunun mücadelesini yürütüyoruz. Derdimiz demokrasidir, özgürlüktür. O yüzden Kürt siyasetini bu tür yöntemler ile korkutamazsınız. Baskı ve yok sayma politikaları ile Türkiye bir yere varmaz.
Sayın Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve Ayla Akat Ata'nın tutuklanmasını kınıyor ve bir an önce serbest bırakılmalarını talep ediyoruz."
Bakırhan, geçtiğimiz hafta tutuklu bulunan Belediye Meclis Üyesi Müjde Bozan’ın yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanmasına da tepki gösterdi.

DÜNYA KOBANÊ GÜNÜ

Konuşmasının  sonunda 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'ne değinen Bakırhan, şunları söyledi: "Kobanê’de IŞİD vahşetine karşı Arabı, Türkmeni, Kürdü, kadını, yaşlısı, genci, çocuğu  ile birlikte direnen ve Kobanê’yi özgürleştiren bütün insanlara, katkısı, emeği,  çabası olan herkese saygı ve sevgimizi  gönderiyoruz. Kobanê düşseydi muhtemelen Türkiye de IŞİD karalığına gömülecekti. Kobanê’de yeşeren demokrasinin kardeşliğe, birlikte yaşama ve Ortadoğu'da yaşanan savaşların son bulmasına örnek olmasını diliyor  ve 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü kutluyoruz."
 

...