Silopi ve İdil'de 5 tutuklama, 5 gözaltı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 5 kişi tutuklanırken, İdil’de de 5 kişi gözaltına alındı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gün yapılan ev baskınları sırasında gözaltına alınan Barış Anneleri Meclisi Üyesi Asuman Külter, Mehmet Bağru, İbrahim Özmen, Cemal Ediz ve Agit Başaran emniyetteki işlemlerinin ardından öğlen saatlerinde savcılığa sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından Külter, Bağru, Özmen, Ediz ve Başaran tutuklanama talibiyle mahkemeye sevk edildi.

"Örgüte üye olmak", "Örgüt propagandası yapmak" ideasıyla mahkemeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı.

Diğer taraftan Silopi’nin Cudi, Şehit Harun, Nuh, Ofis ve Karşıyaka mahallelerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların bazılarının isimleri netleşti. Gözaltına alınanların bazılarının Vedat Ökdem, Nazmi Ökdem, Cebbar Tanrıverdi, İdris Tanrıverdi, Yusuf Yoksul, İbrahim Yoksul, Sabri Güleç, Süleyman Onuk, Vedat Öğmen ve Azad Değer olduğu öğrenilemedi.

İsimleri öğrenilemeyen birçok kişinin de emniyete gözaltında oldukları belirtildi.

İDİL

Şırnak’ın İdil ilçesinde de dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısı arttı. Gözaltına alınan Süleyman Aslan, Şehmuz Öztaş, Celile Eraslan, Hayrettin Altınkaynak ve Adnan Cirasun'un da İlçe Polis Karakolu’nda tutulduğu öğrenildi.