Şırnak'a top ve füze saldırısı sürüyor

Şırnak'ta soykırım saldırılarının ikinci gününde kente yönelik tank, top ve füzelerle saldırılar devam ediyor. Saldırılarda füze kullanılması dikkat çekerken, akşam saatlerinde Yeşilyurt Mahallesinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Şırnak'ta soykırım saldırılarının ikinci gününde kente yönelik tank, top ve füzelerle saldırılar devam ediyor. Saldırılarda füze kullanılması dikkat çekerken, akşam saatlerinde Yeşilyurt Mahallesinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

"Sokağa çıkma yasağı" adı altında soykırım saldırılarının iki günü geride bıraktığı Şırnak'ta, kent merkezi aralıksız bir şekilde top, tank ve füzelerle vuruluyor. Kentin etrafına konuşlandırılan tank ve zırhlı araçlarla özyönetim mahalleleri olan Yenimahalle, Bahçelievler, Dicle, Cumhuriyet, Yeşilyurt, İsmetpaşa ve Gazipaşa mahalleleri olmak üzere tüm kent bombalanıyor.

Kentin etrafındaki zırhlı araçlar ve tanklarla kent merkezine yönelik saldırıların yanı sıra Şırnak-Siirt Karayolu üzerinde bulunan Mendikera (Aslanbaşar) Köyü'nden de kente füzeler atılması dikkat çekti. Bölgedeki yerel kaynaklar füzelerin, Kaymakam Çeşmesi olarak bilinen bölgedeki karakoldan atıldığını söyledi.

Gün içerisinde saldırılar Yeşilyurt, Gazipaşa, Dicle ve Bahçelievler mahallelerinde yoğunlaşırken, top atışlar sonucu bazı evlerin hasar gördüğü, bazılarında ise yangın çıktığı öğrenildi. Öte yandan devlet güçlerinin İsmetpaşa Mahallesi'nde Tatar ailesine ait korucuların evlerinin olduğu bölgede ise mevzilendirme çalışmalarının yapıldığı görüldü. Birçok eve özel harekat polislerinin yerleştiği bildirildi. Ayrıca özel harekat polislerinin Şaran Konutları'nın yakınında bulunan Özel Final İlköğretim Okulu'nun kapısını kırarak içeriye girip konuşlandığı da görüldü. Bu arada çevreyolundan kente yönelik askeri sevkiyat devam ederken; iş makineleriyle kum taşındığı da görüldü.

Kentte hendek ve barikatların olmadığı Ömerköy (Şehr-i Nuh), Vakıfkent ve Gündoğdu mahallelerinde ise aramalar yapılmaya devam edildi. Aramalarda evlerin çoğunun kapılarının kırıldığı, evdeki eşyaların darmadağın edildiği ve kente hakim binalara keskin nişancıların yerleştiği öğrenildi. Kente yönelik saldırılar sürerken, kentin çevresinde bulunan tepelere zırhlı araç sevkiyatı da devam ediyor.

YEŞİLYURT MAHALLESİ’NDE ŞİDDETLİ PATLAMA

Öte yandan akşam saatlerinde Yeşilyurt Mahallesi'nde şiddetli bir patlama yaşanırken; patlamada ölen ya da yaralanan olup olmadığı hakkında bilgi edinilemedi. Kente yönelik ağır saldırılar karşısında YPS ve YPS-JIN üyelerinin direnişi ise sürüyor.