Şırnak kent merkezinde şiddetli çatışmalar

Şırnak'ta yasağın 3'üncü gününde devlet güçleri, kent merkezini aralıksız bir şekilde tank ve toplarla vuruyor.

Saldırılarda bazı evlerin yandığı görülürken; YPS ve YPS-JIN üyelerinin karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Şırnak'ta devlet güçlerinin soykırım saldırıları kapmasında kente yönelik bombardıman 3’üncü gününde aralıksız devam ediyor. AKP'nin "sokağa çıkma yasağı" ilan ederek gerçekleştirdiği saldırılarda kente hakim tepede bulunan Çakırsöğüt Jandarma Tugayı ile 23. Jandarma Sınır Tümeni'nde konuşlandırılan tank ve toplarla kent merkezi vuruluyor. Kentte özyönetim direnişinin sürdüğü Bahçelievler, Dicle, Cumhuriyet, İsmetpaşa, Yeşilyurt ve Gazipaşa mahalleleri bombardımana tutulurken; Yeşilyurt'ta bazı evlerde yangın çıktı.

Kent merkezinde karargaha dönüştürülen devlet kurumları ile mahallelerin giriş-çıkışlarına konuşlandırılan zırhlı araçlardan mahalleler taranıyor. Devlet güçlerinin mehter marşlı saldırılarına YPS ile YPS-JIN üyelerinin karşılık vermesi üzerine Yeşilyurt, Dicle ve Bahçelievler mahallelerinde yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Öte yandan dün gece Dicle Mahallesi'ne düzenlenen saldırılarda bir yurttaşın yaralandığı belirtildi. İsmi öğrenilemeyen yurttaşın tedavisinin mahallede görüldüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.