Şırnak’ta soykırım saldırılarına karşı direniş

Şırnak'ta ablukanın birinci gününde 2 özel harekat polisi ile bir uzman çavuş yaşamını yitirirken; mahalleler tank, top ve ağır silahlarla vuruluyor.

Şırnak'ta ablukanın birinci gününde 2 özel harekat polisi ile bir uzman çavuş yaşamını yitirirken; mahalleler tank, top ve ağır silahlarla vuruluyor. Başta özyönetim mahalleleri olmak üzere tüm kente yapılan saldıra karşı YPS, YPS-JIN'in direnişi sürüyor.

AKP rejiminin "sokağa çıkma yasağı" adı altında soykırım saldırılarını başlattığı Şırnak kent merkezinde dün akşam saat 23.00'da başlayan saldırılar bugün de gün boyu devam etti. Gün içerisinde yaşanan şiddetli saldırılarda 2 polis ile 1 uzman çavuş yaşamını yitirirken; kente yönelik top atışları devam ediyor.
 
Şırnak kent merkezinin etrafına yerleştirilen tank, top ve ağır silahlarla kentin tüm mahalleleri top atışlarına tutuldu. Kentin içerisindeki devlet kurumlarına konuşlandırılan keskin nişancılar ile zırhlı araçlardan da mahalleler taranırken; YPS ve YPS-Jin üyelerinin karşılık vermesiyle gün boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Yoğunluklu olarak Yeşilyurt, Gazipaşa, Bahçelievler ile Yenimahalle'de yoğunlaşan saldırılarda, yer yer füze kullanılması dikkat çekti.
 
Sabah erken saatlerde hendek ve barikatların olmadığı Ömerköy (Şehr-i Nuh) ile Vakıfkent mahallelerine özel harekat polislerince yapılan baskınlarda birçok ev kullanılamaz hale getirildi. Söz konusu mahallelerde birçok evin kapı ve pencerelerinin kırıldığı ve evlerin darmadağın edildiği bildirildi. Evleri arananları, özel harekatçıların kentten çıkmaları yönünde kendilerini tehdit ettiğini söyledi. Kapısı kırılarak girilen evlerden biride Şırnak Belediyesi Eşbaşkanı Av. Serhat Kadırhan'a ait.

Şırnak merkeze bağlı Heştan (Yoğurtçular) köyünde de evlere baskın yapıldı. Baskınlarda Yunus ve Seyfettin Zeybek, Abdurrezzak Ergin ile Halil Yapar, "Örgüte yardım ve yataklık yapmak" iddiasıyla gözaltına alındı. Jandarma Karakolu'na götürülen 4 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan kentteki yüksek binaların birçoğuna keskin nişancıların konuşlandırıldığı da görüldü. Ömerköy'de ki bir eve de top mermisinin düşmesi sonucu evde yangın çıktı.

Öğlen saatlerinde Yenimahalle'de yaşanan şiddetli çatışmalarda bir uzman çavuşun öldüğü belirtildi. Uzman çavuşun ambulansla 23. Jandarma Sınır Tümeni'ne götürüldüğü görülürken; hemen ardından mahallede

şiddetlenen çatışmalarda da 2 özel harekat polisinin yaşamını yitirdiği, birinin de yaralandığı öğrenildi. İsmetpaşa Mahallesi'nde de yaşanan çatışmalarda bir kişinin vurulduğu belirtildi. İsmi öğrenilemeyen kişinin korucu olabileceği belirtiliyor.

Ayrıca polis, savcı ve AFAD'a bağlı çalışan Ulusal Medikal Ekipleri'nin kaldığı TOKİ lojmanlarına da YPS ve YPS-Jin üyelerince roket atarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirilirken, saldırının düzenlendiği konutun boşaltıldığı öğrenildi. Sokağa çıkma yasağının ilk gününde başta Yeşilyurt, Gazipaşa, Yenimahalle, Dicle, Cumhuriyet, İsmetpaşa ve Bahçelievler gibi özyönetim mahalleleri olmak üzere kentin her 12 mahallesine saldırılar devam ederken; YPS, YPS-Jin’in direnişi de devam ediyor.