Şırnak’ta soykırım saldırılarına karşı topyekün direniş sürüyor

Soykırım saldırılarının 2 gününe girdiği Şırnak'ta, direniş mahallelerine yönelik bombardıman devam ediyor. Saldırılara karşı YPS ve YPS-JIN güçlerinin direnişi de sürüyor.

 "Sokağa çıkma yasağı" adı altında soykırım saldırılarının ikinci günü geride bıraktığı Şırnak'ta direniş mahallelerine yönelik bombardıman devam ederken; hendek ve barikatların olmadığı mahallelerde ise  Saray çeteleri ev baskınları ve aramalar yapılıyor. Kentin etrafına konuşlandırılan tanklarla başta Dicle, Yeşilyurt ve Gazipaşa mahalleleri olmak üzere tüm kente yönelik saldırılar karşısında YPS ve YPS-JIN güçlerinin direnişi ise devam ediyor.

Şırnak'ta özyönetim direnişinin ilk olarak sergilendiği Yeşilyurt ve Gazipaşa mahalleleri dün geceden bu yana aralıksız olarak tanklardan yapılan top atışları ile bombalanıyor. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı çevresinde bulunan mahallelere yapılan top atışları sonucu bazı evlerin hasar gördüğü, birçok ev de ise yangın çıktığı öğrenildi. Tatar ailesi de cephede Yeşilyurt ile Cumhuriyet mahalleleri arasında bulunan mahalleye yönelik de tank ve toplarla saldırı devam ediyor. Mahallenin dağ yamacında bulunan Tatar ailesine ait korucuların evlerinin olduğu bölgede ise mevzilendirme çalışmalarının yapıldığı görüldü. Ayrıca birçok eve korucuların yanı sıra özel harekat polislerinin yerleştirildiği belirtildi. Atılan topların zaman zaman Cumhuriyet Mahallesi'nde düştüğü de kaydedildi.

Cumhuriyet ve Dicle mahallelerine yönelik tanklarla yapılan saldırılarda, iki mahalle arasında bulunan Sağlık İl Müdürlüğü binası ile Orman İl Müdürlüğü binasına konuşlandırılan keskin nişancılar da direniş mahallelerine yönelik saldırıda bulunuyor. Sabah saatlerinden itibaren Dicle Mahallesi yoğun bir şekilde bombalanırken; mahalleden dumanların yükseldiği görüldü. Bahçelievler Mahallesine yönelik saldırıların da özellikle Polis Kademe Merkezi, Hekimevi ve Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'ndan yapıldığı bildirildi.

Dün bu yana saldırıların yoğun olarak yaşandığı Yenimahalle’de ise çevreyolu, Tekser ve Kültür İl Müdürlüğü'nden konuşlanan zırhlı araçlardan saldırıların yapıldığı öğrenildi.

Öte yandan kentte hendek ve barikatların olmadığı Ömerköy (Şehr-i Nuh), Vakıfkent ve Gündoğdu mahallelerin de ise ev baskınları yapılıyor. Ev baskınlarında çoğu evin kapılarının kırıldığı ve evlerde bulunan eşyaların tahrip edildiği öğrenildi.