‘Siyasi soykırım operasyonlarına boyun eğmeyeceğiz’

Mardin’de gerçekleşen siyasi soykırım operasyonlarını değerlendiren HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, “AKP ve Saray, Mardin ve Kürdistan halkına boyun eğdiremez” mesajı verdi.

Mardin’de dün sabah saatlerinden itibaren eş zamanlı olarak Mardin il merkezi ve tüm ilçelerinde DBP il, ilçe, binaları ve yöneticilerin evlerine siyasi soykırım operasyonları düzenleyen Türk devlet güçleri onlarca siyasetçiyi gözaltına aldı. Siyasi soykırım operasyonları ardından Mardin’e gelen HDP Hakkari Milletvekili ve eski siyasi soykırım operasyonları tutuklusu Selma Irmak, yapılan gözaltılar ve yürütecekleri direnişe ilişkin ANF’ye konuştu. 

‘SİYASİ DİRENİŞİMİZ SÜRECEK’

Kürdistan genelinde siyasi soykırım operasyonlarının son günlerde artarak devam ettiğini belirten Irmak, bu operasyonların amacının Kürt siyasi hareketini siyaset zemininde kopartmak olduğunu söyledi. Irmak, ancak bu amacın asla gerçekleşmeyeceğine vurgu yaparak, her zaman siyasi mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı. AKP’nin anayasa el vermediği için partilerini kapatamadığını söyleyen Irmak, ancak topyekün saldırı, gözaltı ve tutuklamalar ile partilerinin fiilen kapatılmak istendiğine dikkat çekti. 

‘DİRENİŞÇİ MARDİN HALKI BU SALDIRILARI BOŞA ÇIKARTACAKTIR’

Mardin’de dün sabah saatlerinden itibaren il merkezi ve tüm ilçeler de DBP’ye yönelik gelişen siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren Irmak, “Bu operasyonlar ile diğer alanlarda olduğu Mardin’de de siyasal alanımız yok edilmek isteniyor. Mardin’de il ve tüm ilçelerde gerçekleşen operasyonların amacı budur, ama direnişçi Mardin, halkı bu soykırım saldırılarını boşa çıkartacaktır” dedi.

Bugüne kadar hem Mardin hem de Kürdistan halkının hiçbir iktidara ve katliamcı devlet geleneğine boyun eğmediğini hatırlatan Irmak, AKP’ye de asla kimsenin boyun eğmeyeceğini dile getirdi. 

‘AKP, KÜRT DÜŞMANLIĞININ EN VAHŞİ TEMSİLCİSİDİR’

Türk devletinin tüm sistemini Kürt düşmanlığı üzerine kurduğunu kaydeden Irmak, AKP’nin bu anlayışın bugüne kadar ki en tehlikeli ve vahşi temsilcisi olduğunun altını çizdi.

Amed’de yapılan siyasi soykırım operasyonlarının ardından sıranın Mardin’e geldiğini aktaran Irmak, Amed’de Belediye Eş Başkanları Kışanak ve Anlı’nın tutuklanmasından sonra belediyeye kayyum atandığı sürecin bir benzerinin Mardin’de hayata geçirilmek istendiğini söyledi. 

Irmak, ancak AKP’nin asla sonuç almayacağını ve direnişi daha da büyüteceklerini belirtti. 

‘KCK OPERASYONLARININ DA SORUMLUSIU AKP’DİR’

AKP ve saray iktidarının benzer bir süreci 2009 ve 2011 yıllarında da hayata geçirdiğini anlatan Irmak, o dönemde kendisinin de aralarından yer aldığı binlerce siyasetçinin KCK adı altında siyasi soykırım operasyonları ile tutuklandığını söyledi. Siyasi soykırım operasyonlarının daha sonraki süreçte AKP tarafından cemaate yıkılmak istendiğini belirten Irmak, “Bu koca bir yalandı, o gün yapılan operasyonlarda AKP’nin planıydı, AKP sadece cemaate yıkarak kurtulmaya çalıştı. Şu anda o yıllarda gerçekleşen operasyonları kat be kat aşan operasyon ve uygulamalar da o gün olduğu gibi AKP’nin planı ve uygulamasıdır” diyerek, Kürt halkının AKP’nin “Cemaat yaptı” yalanına itibar etmemesini istedi. 

MARDİN HALKINA ÇAĞRI

HDP milletvekilleri, DBP’li belediye eş başkanları ve parti yöneticileri ile birlikte Mardin halkının direnişinde yerlerini alacaklarını paylaşan Irmak, tüm Mardin halkına şu çağrıyı yaptı: “Bugün artık direnme ve onuruna sahip çıkma günüdür, hiç kimse bu saldırılara karşı sessiz olmamalıdır. Hele ki Mardin’in direnişçi halkının bu saldırılara sessiz kalması beklenemez.”