Süleymaniye'deki çalıştayın 2. oturumuna geçildi

Süleymaniye'deki çalıştayın 2. oturumunda konuşan, Saddam Hüseyin'i yargılayan Kürt Hakim Rizgar Heme Emin, "DAİŞ tutuklularının Rojava’daki varlığı topraklarımız üzerinde tehlike oluşturmaktadır" dedi.

Güney Kürdistan, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Avrupa ve daha birçok ülkeden davetlinin katıldığı ‘DAİŞ’e Karşı Mücadele ve Tutuklu DAİŞ’lilerin Akıbeti’ konulu çalıştay Süleymaniye kentinde sürüyor.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ve Rojava Destek Grubu öncülüğünde düzenlenen çalıştayın 2. oturumunda 'DAİŞ saldırılarına karşı Kürtler arası ortak mücadelenin önemi’ konusu ele alındı. Bu oturumun konuşmacıları Öğretim Görevlisi Newzat Salih, Ulusal Demokrasi Birliği Üyesi Eshad İbadi, Ezidî Kadınlarını Güçlendirme Sözcüsü Feride Sadun, Öğretim Görevlisi Nikola Eşref Salih oldu.

Panelde konuşan, Saddam Hüseyin’i yargılayan Kürt Hakim Rizgar Heme Emin, şunları söyledi:

"DAİŞ ile mücadelede en önemli boyutlardan başlıcası çocuklar. DAİŞ’lilerin çocukları çok özel bir çalışma ile rehabilite edilmelidir. DAİŞ tutuklularının yargılanma sürecinin gecikmesi DAİŞ sorununun çözümünün önündeki en büyük engeldir. DAİŞ tutuklularının Rojava’daki varlığı topraklarımız üzerinde tehlike oluşturmaktadır. DAİŞ tutuklularının yargılanmasına ilişkin başta Irak, Suriye ve Özerk Yönetim olmak üzere tüm uluslararası güçler ve devletler bir an önce harekete geçmelidir. Gerekli yargı mekanizmaları oluşturulursa çözüm kolaylıkla sağlanır."