YENİLENDİ

Sürgün edilen 50 siyasi tutsağa aileler ulaşamıyor

Kürdistan’a yönelik saldırı ve katliamlarını sürdüren AKP hükümetinin, geçtiğimiz günlerde Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan ve gece yarısı sürgün edilen 50 siyasi tutsağa aileleri ulaşamıyor.

Kürdistan’a yönelik saldırı ve katliamlarını sürdüren AKP hükümetinin, geçtiğimiz günlerde Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan ve gece yarısı sürgün edilen 50 siyasi tutsağa aileleri ulaşamıyor.

Kürt halkının özyönetim direnişine yönelik saldırı ve katliamlarını sürdürmeye devam eden AKP hükümeti, savaş ortamından faydalanarak siyasi tutsaklara yönelik sürgün politikalarını devreye koydu. Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve 6 Mart gecesi apar topar sürgün edilen 50 siyasi tutsağın Rize, Trabzon ve Bayburt'taki cezaevlerine sürgün edildiği öne sürülmüştü.

İnsan Hakları Derneği Şırnak Şubesi avukatlarından edinilen bilgilere göre, 25 siyasi tutsağın Rize, 14 siyasi tutsak Trabzon ve 10 siyasi tutsak da Bayburt'taki cezaevlerine sürgün edildiği belirtilmişti. Sürgün edilen Ömer Kabul isimli siyasi tutsağın hangi cezaevine sürgün edildiği ise öğrenilememişti. Tutsaklara yönelik sürgün politikası ardından sürgün edildikleri cezaevlerini arayarak bilgi almak isteyen tutsak yakınları "öyle biri yok" şeklinde yanıt aldı. Sürgün edilen kişilerin belirtilen cezaevlerinde olmaması tutsak yakınlarını endişelendirdi.

Edinilen bilgilere göre; Mahsun Sağlam, Metin Deyam, M. Salih Akkoş, Rıdvan Yusufoğlu, Erdal İncin, Sabri Ormanlı, Mehmet Seven, Murat Tak, Nimet Savun, M. Ali Uğur, Orhan Şakar (tutuklu), Devriş Cabadak, Ramazan Algan, Ali Görgörlü, İsmet Tokay, Enver Uğur, Sıddık Batur, İsa Duman, Halit İzer, M. Şefik Tunç, Mustafa Belge, Emin Ürün, Star Gündüz ve Selahattin Genç" Rize'deki cezaevlerine; Derviş Kılınç, Mesut Şengil, Hüseyin Bozkurt, İsmet Koluman, Şaban Buğdayci, Leşker Acar, Sadık Aslan, Ahmet Zenger, Remzi Akyürek, Şehmus Çingü, Haci Haykır, Hasan Ölmez, İlhan Şaylı ve Refik Eren'in Trabzon'daki cezaevlerine ve Serhat Kutlu, Rıdvan Kılınç, Şemsettin Tekin, Cumhur Gür, A.Selam Süsin, Necim Süsin, Enver Ökden, Zeynep Erdem, Meryem Abi ve Necibe Armin de Bayburt'taki cezaevlerine sürgün edilmişti.

Öte yandan Ömer Kabul isimli tutsağın da sürgün edildiği ancak hangi cezaevine gönderildiği öğrenilememişti.