Sürgün edilen tutsaklara ring aracında şiddet

Kuzey Kürdistan'daki cezaevlerineki sürgünler devam ediyor. Tutsaklara ring aracında fiziki şiddet uygulandığı da öğrenildi.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan siyasi tutsaklardan 6'sının firar etmesini bahane eden devlet, sürgünleri sürdürüyor. 41 tutsağın sürgün edilmesinin ardından, iki gün önce de Diren Yaşa ve Ramazan Benice adlı tutsaklar Kocaeli Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi'ne sürgün edildi. 
Ayrıca 6 Mart gecesi Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'nden sürgün edilen 15 tutsağın Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken ring aracında darp edildikleri ve Ömer Kabul, Derviş Kılınç ve Leşker Acar'ın darptan dolayı durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

'TÜM TUTSAKLAR DARP EDİLDİ; DOKTORA GÖTÜRÜLMEDİK'

Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi'ne sürgün edilen tutsaklardan Sadık Aslan, ailesiyle telefon görüşmesinde, 3 gün süren yolculuk ardından Trabzon'a vardıklarını, yol boyunca tüm tutsakların darp edildiğini ve hala yüzlerinde morluklar olduğunu anlattı. Aslan, hiçbir tutsağın doktora götürülmediği, bu yüzden kimsenin darp raporu alamadığı bilgisini de verdi.
Trabzon E Tipi Cezaevi'ne sürgün edilen tutsakların isimleri şöyle: "Derviş Kılınç, Mesut Şengil, Hüseyin Bozkurt, İsmet Koluman, Şaban Buğdayci, Leşker Acar, Sadık Aslan, Ahmet Zenger, Remzi Akyürek, Şehmus Çingü, Haci Haykır, Hasan Ölmez, İlhan Şaylı, Refik Eren ve Ömer Kabul."

RİZE'DE DE SÜRGÜN

Bu arada, Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan İbrahim Engin ve Hüseyin Barsak da Bolu F Tipi Cezaevi'ne sürgün edildi.