GÖRÜNTÜLÜ

Tecrit Kerkük’te protesto edildi

Kerkük’ün Taktak nahiyesinde Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etme ve özgürlüğünü talep etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Tevgera Azad Kerkük il eş başkanı Rıhan Hemedi, Taktak nahiye başkanı ile Taktak YNK ve Goran Hareketi sorumlularının yanı sıra kalabalık bir kitle katıldı.  Sık sık “Bijî Serok Apo, Bakur Başur Rojhilat Apo Serokê Welat” sloganlarının atıldığı yürüyüşten sonra basına açıklamalarda bulunan partilerin sorumluları, bütün Kürtleri Öcalan’ın özgürlüğü için seferber olmaya çağırdı.

Açıklamada ilk konuşmayı yapan Tevgera Azad il eş başkanı Rıhan Hemedi, Öcalan’a uygulanan tecridin tüm Kürt halkına uygulanan tecrit anlamına geldiğini kaydetti. Hemedi: “Kürt sorununun çözüm anahtarı Önder Apo’dadır. Biz halk olarak hiçbir zaman önderliğimize yapılan saldırıyı kanıksamayacağız. Bu tutsaklıkta ve tecritte sorumlulukları olan uluslararası güçler ve kurumlarda bir an önce harekete geçmeli ve sorumluluklarını yerine getirmelidir” dedi.

Hemedi, Kürt kadınlarına da çağrıda bulunarak, kadın özgürlük mücadelesinin Abdullah Öcalan’ın öncülüğünde hayat bulduğunu, bunun için de tüm kadınların herkesten daha çok Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğüne kavuşması için harekete geçmelerini istedi.

Açıklamada birer konuşma yapan Taktak nahiyesi YNK ve Goran Hareketi sorumluları da, Öcalan üzerindeki tecridi kınadıklarını belirterek, Türk devletinin Kürt düşmanı bir devlet olduğunu ve bunun için Rojava’da, kuzeyde ve güney Kürtlere saldırdığını, İmralı’da da bunun için tecrit uyguladıklarını ifade etti. 

Goran hareketi sorumlusu, güney Kürdistan’daki iktidar güçlerine Türk devletiyle yaptıkları işbirliğine bir an önce son vermeleri çağrısı da yaparak: “Kendi aile ve parti çıkarlarınız uğruna Kürtlere düşman olan Türk devletiyle ittifaklarınıza, iş birliğine son verin. Sizin bu ilişkilerinizden güç alan Türk devleti her tarafta Kürtlere saldırıyor” diyerek Türk devletiyle işbirliği yapan herkese karşı da aktif mücadele çağrısı yaptı.  

...