Tel örgülerin kaldırıldığı mahallede yeniden inşa

Nusaybin'de 6 mahallede yasak kısmi olarak devam ederken Kışla Mahallesi'nin bir bölümünde tellerin kaldırılması ile birlikte, halk evlerini yeniden inşa etmek için kolları sıvadı.

Mardîn'in Nusaybin İlçesi'nde tel örgülerle çevrilen 6 mahallede yasak kısmi olarak devam ediyor. Yasağın devam ettiği ve tel örgülerle çevrili mahallelerden Kışla Mahallesi'nde, tellerin bir bölümünün kaldırılması ile birlikte halk evlerini ve iş yerlerini onarmak için kolları sıvadı. Mahallenin tel örgüler arkasında bırakılan kısmı tamamen yıkılırken, tellerin kaldırıldığı bolümde ise sağlam kalan işyerleri ve evler onarılıyor. Halkın bir kısmı hasarı olmayan binalara yerleşirken az hasarlı olan evler de ev sahipleri tarafından yeniden inşa ediliyor.

NUSAYBİN’DEN BAŞKA TOPRAĞIMIZ YOK

Evini inşa eden yurttaşlardan Sabri Oral, "Bizim başka toprağımız yok. Donup dolaşıp yine buraya gelecektik zaten. 4 gündür inşa etmeye başladık. Tekrar eskisi gibi kendi mahallemizde yaşayacağız" diye belirtti.

HALK EVLERİNİ İSTİYOR

Tel örgüler arkasında kalan evini gösteren Hüseyin İzgin ise, " Eskiden buraların hepsi evdi, binaydı. Şimdi tek tük evler kalmış. Hepsini yıktılar" diye belirtti. Tellerin kaldırılması çağrısında bulunan İzgin, "Teller kaldırılırsa bizim de ilk işimiz evlerimizi onarmak olacak. Ama bize bir şey söylenmiyor. 8 aydır bekliyoruz. Ne açacağız diyorlar ne açmayacağız. Hiç kimse çıkmak istemiyor Nusaybin'den. Sağlam kalan evleri yıkmasınlar halk evlerini istiyor" dedi.

Öte yandan tel örgüler arkasındaki Koçer (Fırat) Mahallesi’nde ise iş makineleri evleri yıkmaya devam ediyor.