Tevgera Azadi: Türk ordusu kalıcı işgal peşinde

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadi), Kürtlere ulusal birlik çatısı altında mücadeleye çağırarak, Türk devletinin Musul operasyonuna Irak ve Güney Kürdistan’ı kalıcı işgal için katılmak istediğini belirtti.

Süleymaniye'de yapılan basın açıklamasında Eş başkanlar Mıhemed Abdullah ve Şilan Şakır’ın yanısıra hareketin yöneticilerinin de hazır bulundu. Açıklamada konuşan Eş Başkan Abdullah, Türk devletinin DAİŞ çetelerini besleyerek, Kobanê, Şengal, Maxmûr  ve Kerkûk’e saldırttığını, söyledi.

Kimsenin Türk devletinin Musul’daki varlığını kabul etmediğini, Türk devletinin buradaki varlığının mezhep savaşına neden olacağını belirten Abdullah, “ Türk devleti bu şekilde eski Osmanlı hastalığıyla hareket ederek Musul’u topraklarına katmayı hedefliyor” dedi.

Açıklamada, Türk devletinin Musul’dan sonra Kerkük’ü ardından da Şengal’i işgal ederek oradan da Rojava'ya girmeyi planladığını kaydeden Abdullah, bu şekilde de Kürt kazanımlarını tasfiye etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Tevgera Azadi Eş Başkanı Mıhemed Abdullah, açıklamasında Kürt güçlerine de çağrı yaparak güçlerini birleştirmesini istedi.

Abdullah şunları belirtti: “Gerilla, savaşçı ve peşmer DAİŞ’e karşı nasıl güçbirliği yaptıysa, Türk devletine karşı da aynı şeyi yapmalıdır. Bunun için de Kürtler kendi aralarında yaşadıkları çelişkileri bir an önce çözmelidirler."