TUHAD-FED: Öcalan ile iletişim sağlanmalı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan haber alınmamasının derin kaygılara yol açtığına vurgu yapan TUHAD-FED Eş Genel Başkanı Bahar Oktay, endişelerin giderilmesi çağrısı yaptı.

Darbe girişimi bahane edilerek ilan edilen OHAL ile cezaevlerinde artan işkence ve sürgünlere ilişkin Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) tarafından federasyonun Amed'teki genel merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan TUHAD-FED Eş Genel Başkanı Bahar Oktay, sürgün edilen tutsakların muhtelif zindanlarda hazır kıta ekipler tarafından faşist slogan ve söylemlerle darp edildiğine dikkat çekti. 

Bahat Oktay, AKP iktidarının Öcalan üzerindeki tecridi daha da ağırlaştırdığını ve Öcalan'dan haber alınamadığını vurguladı. Bunun, Türkiye halklarının barış umudunu yitirmesine neden olduğunu kaydeden Oktay, Türkiye'yi kaostan kurtaracak öngörülerine ihtiyaç duyulan Öcalan üzerindeki bilinmezliğin derhal sonlandırılmasını istedi. 

Oktay, "Demokratik siyasetin elini güçlendiren Sayın Öcalan ile en kısa ve hızlı biçimde görüşme sağlanmalı ve ailesi avukatları başta olmak üzere ailesi ve bağımsız bir heyetle ile iletişimi gerçekleştirilmelidir. Kamuoyunda oluşan endişeleri gidermenin ve ülkede yoğunlaşarak yaşanan gerilimin önünün alınmasının tek yolu budur" diye konuştu.